Sutra u Doljevcu: Međuregionalno takmičenje Crvenog krsta u pružanju prve pomoći i Šahovski turnir prijateljstva obolelih od cerebralne paralize

Doljevac će sutra, 1.juna, biti domaćin dva značajna događaja.

Naime, Crveni krst Srbije izabrao je Dolјevac za domaćina ovogodišnjeg međuregionalnog takmičenja iz prve pomoći, koje će se održati 1. juna 2024. godine. Takmičenje će obuhvatiti regione Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Nišavski, Toplički, Pirotski, Jablanički i Pčinjski okrug.

Događaj će se održati u dvorištu Osnovne škole „Vuk Karadžić“, prostorijama Srednje škole i Predškolske ustanove „Lane“, kao i u dvorištima ovih ustanova. Takmičenje će obuhvatiti osam zdravstvenih poligona i dva poligona za odmor. Posebnu atrakciju predstavlјaće pokazna vežba vatrogasno-spasilačke ekipe i pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova PU Niš PS Dolјevac.

Manifestacija će početi svečanim otvaranjem u 10 časova na kojem će govoriti predstavnici Crvenog krsta Srbije i lokalne samouprave Doljevac.

Takođe, Savez za cerebralnu i dečju paralizu Srbije i Društvo za cerebralnu i dečju paralizu Doljevac organizuju tradicionalni Šahovski turnir prijateljstva, koji će se održati u subotu, 1. juna. Ovaj događaj okupiće oko 80 učesnika iz deset gradova Srbije, a domaćin ovogodišnjeg turnira je Doljevac. Turnir će se održati od 10 do 14.30 sati. Osim učesnika, prisustvovaće i predstavnici udruženja osoba sa cerebralnom paralizom, predstavnici Vlade Republike Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i predstavnici lokalne samouprave Doljevac.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *