Svečanost povodom Dana opštine Doljevac

slika 1Svečanom sednicom  i prigodnim kulturno-umetničkim programom  u Doljevcu je danas obeležen Dan opštine, 13. oktobar. U prisustvu zvanica, gostiju iz okolnih opština i nadležnih ministarstava, kao i predstavnika doljevačke lokalne samouprave u doljevačkoj Javnoj biblioteci danas je prolsavljen ovaj značajan praznik.

Tom prilikom prisutnima su se obratili najpre predsednik  SO  Dejan Smiljković, a zatim i predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić.

U ovoj godini vredno smo radili i ostvarili izuzetne rezultate na svim poljima, a kada to kažem mislim na velike investicije, uvećanje budžeta, infrastrukturne poduhvate, nabavku nove mehanizacije u javnim preduzećima, vredna poljoprivredna i socijalna davanja, rekao je Smiljković.

predsenikKonkretnije je o tome govorio predsednik opštine Doljevac, Goran Ljubić.- Jako sam ponosan što mogu da se pohvalim investicijama od 3,5 miliona eva u ovoj godini . Pomenuću samo  nešto od toga. Evo ovih dana smo otvorili renoviranu pijacu u Pukovcu u saradnji sa EU PROGFRESOM, sa kojim smo takodje , obezbedili sredstva za obuku radnika za fabriku Leoni, koja je ove godine uposlila 530 radnika. Dogradili smo još jedan bazen u doljevačkom Akva parku. Radimo   i vodovod u Pukovcu, vodovod u Belotincu, što je bio gorući problem i kanalizaciju u Kočanu, a u planu je i izgradnja mosta na Toplici prema Šarlincu, renoviranje škole u Malošištu, adaptacija ambulante u Pukovcu, kao i asfaltiranje lokalnih ulica. Dodao bih i da smo poklonili  automobil policijskoj stanici u Doljevcu, a nismo zaboravili ni na socijalna davanja i trudnice. U narednoj godini planiramo da radimo još bolje i da u značajne projekte uložimo mnogo više, oko 5 miliona evra.  Drago mi je, dodao bih na kraju, što radimo na tome da otvorimo još jednu  fabriku, ovoga puta švajcarsku, koja bi prema planu trebalo da uposli  oko 120 radnika, rekao je predsednik Ljubić.

slika 2Danas su dodeljena i priznanja zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Povelja, kao javno priznanje opštine Dolјevac, dodeljeno je  za postignute izuzetne rezultate u privrednom razvoju opštine Dolјevac i to Ministarstvu privrede Republike Srbije i Kancelariji za upravlјanje javnim ulaganjima.Plakete opštine Doljevac  dodeljene su kompaniji LEONI Wiring Systems Southeast d.o.o. Prokuplјe, za postignute rezultate u privrednom razvoju opštine Dolјevac i smanjenju nezaposlenosti, Turističkoj organizaciji opštine Dolјevac,  za postignute rezultate u unapređenju turizma u opštini Dolјevac, Javnoj biblioteci Dolјevac, za postignute rezultate u oblasti kulture, Opštinskoj upravi opštine Dolјevac,  za postignute rezultate u obavlјanju svojih zakonskih nadležnosti i obaveza i Uredniku serijala RTS „Žikina šarenica“ Žiki Nikoliću, za postignute rezultate u prezentaciji turizma i kulturnog stvaralaštva opštine Dolјevac na teritoriji Republike Srbije i dijaspore, a pohvalnice  opštine Doljevac Evropskom Progresu, za postignute izuzetne rezultate u privrednom razvoju opštine Dolјevac, Stanisavlјević Dragiši, pripadniku MUP-a Republike Srbije-Policijske stanice Dolјevac, za postignute rezultate u radu u oblasti bezbednosti na teritoriji opštine Dolјevac i Jeleni Stojković, zaposlenoj u opštinskoj upravi opštine Dolјevac, za postignute izuzetne rezultate u oblasti unapređenja lokalne infrastrukture u 2017. godini.

slika 3Svečanost je završena bogatim kulturno-umetničkim programom u  kojem su učestvovali Vojni orkestar Niš, pevačka etno grupa Verice Milutinović iz Niša, etno pevačica Aleksandra Andjelković iz Perutine, kao i KUD Pukovački vez.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *