Toplički klubovi traže privremene mere

loptaČak 20 klubova od ukupno 28, zatražilo je pismenim putem od FS RIS, uvodjenje privremenih mera u FS Topličkog okruga. Kao glavni razlog ovog zahteva se navodi ne funkcionisanje okružnog fudbalskog saveza kao i nepostojanje lige pod okriljem pomenutog saveza. Prošle godine zbog nezadovoljstva većina klubova iz FSO Žitorađa je napustilo ligu, a ove godine su to uradila još 3 kluba iz FSO Prokuplje. Ti klubovi su bili prinudjeni da formiraju sopstvenu ligu u kojoj se od jesenas takmiče i zato traže od FS RIS i predsednika Novice Tončeva da hitno reaguje i reši problem. Kako kažu potpisnici zahteva , a to je više od 2/3 klubova FS RIS je dužan da razmatra ovaj zahtev, a ukoliko do toga ne dodje obratiće se FS Srbije.

Da podsetimo pred početak jesenje sezone 2015/2016 , Topličku okružnu ligu je napustilo 9 klubova iz FSO Žitorađa, a rukovodstvo lige je  kako bi održalo takmičenje  uz velike napore formiralo u Blacu još dva kluba “Jastreb” i “Veterani Jastrebac”, koji su nastupali na početku lige bez registracije od nadležnih organa, kao i bez legitimacija za igrače. Prolećni deo prvenstva su napustila još 3 kluba sa teritorije FSO Prokuplje, medjutim i to nije bilo dovoljno da se FS RIS zapita zašto se to dešava.

I pored brojnih neregularnosti koje su pratile takmičenje, FS RIS je slepo i bez upuštanja u problematiku na neki način učestvovao u zloupotrebama , navode u FSO Žitorađa. U ovom savezu pozivaju nadležne da što pre reše „rak ranu“ , a ne da problem guraju pod tepih.

U FK Kosovac iz Prokuplja kažu da čvrsto ostaju pri svojim zahtevima, a pre svega u delu gde se grubo krši Statut FS Srbije.

Evo spiska klubova koji traže uvodjenje privremenih mera u FSTO :

FSO Prokuplje: OFK Topličanin, FK Kosovac, FK Spartak, KMF Dolap, KMF Prokuplje, ŽFK Krstarica, FK Kaćuša Kuršumlija  i ŽFK Kolibri Kuršumlija.

FSO Žitorađa: FK Žitorađa, FK Polet,FK Borac, FK Partizanski put, FK Svetlost, FK Mladost 1982, FK Dundjerski, FK NS Tatko, FK Real, FK Omladinac, FK Pobeda, i KMF Zadrugar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *