U petak, 13.oktobra, u školi u Pukovcu i u domaćinstvu Tomice Kulića u Orljanu obeležen Svetski dan jaja

Svetski dan jaja obeležen je u celom svetu 13.oktobra,  a ova treća po redu ovdašnja manifestacija obeležena je u etno dvorištu Tome Kulića u Orljanu i u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Pukovcu.

U dvorištu Tome Kulića kuvana su jaja i pripremljena  su jela gulaši i čorbe. Pripremu jela su vršili Srđan Marjanović, Ljubiša Cakić i Zvonko Cvetković.

U školi „Vuk Karadžić“ u Pukovcu održana je prezentacija na video-bimu učenicima o svim dobrobitima koje donosi konzumacija jaja. Nakon toga đaci ove škole napravili su panoe o korisnim nutritijentima koje sadrže jaja, a na štandu izložili hranu koju su pripremili kod kuće sa svojim roditeljima.

Učenici koji su napravili izložbeni štand su Andrija Mitić, Tamara Ranković, Mina Stanković, Dunja Stefanović i Teodora Grozdanović, a organizator školske prezentacija bila je biolog Marija Cvetković.

Organizator ove manifestacije je EkoKoprijan, a nosioci aktivnosti su Tomislav Kulić predsednik organizacionog odbora, Radivoje Mitrović predsednik Eko Koprijana i Stamenković Radovan potpredsednik Eko Koprijana.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *