U ponedeljak, 15.oktobra, podela Znački i Zahvalnica otadžbine vojnim obveznicima u Doljevcu

Povodom Dana oslobodjenja opštine Doljevac u Drugom svetskom ratu u ponedeljak, 15.oktobra, u Javnoj biblioteci u Doljevcu organizovana je svečanost na kojoj će vojnim obveznicima, koji su dobrovoljno služili vojni rok u generaciji vojnika od 2011. do 2016. godine, sa naše teritorije biti uručene Značke i Zahvalnice otadžbine. Odlikovanja će uručiti predstavnici Ministarstva odbrane i lokalne samouprave. Svečanost počinje u 11 časova u velikoj sali doljevačke Javne biblioteke.

Minstarstvo odbrane i Vojska Srbije uručenjem Znački i Zahvalnica odaje priznanje vojncima koji su se odlučili za dobrovoljno služenje vojnog roka i time postali primer ostalim mladim ljudima da pokažu da su dostojni vojničkog poziva u svakoj situaciji i svim okolnostima.

Inače, Značka vojniku na dobrovoljnom služenju vojnog roka i Zahvalnica otadžbine su vojna priznanja koja se dodeljuju vojnicima nakon odsluženja vojnog roka za doprinos zaštiti i jačanju sistema odbrane Republike Srbije. Priznanja se dodeljuju na osnovu Pravilnika o priznanjima i novčanim nagradama u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Prvi put ova priznanja su uručena 14.2.2017, povodom obeležavanja Dana državnosti.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *