U ponoć počinje predizborna tišina

U ponoć na teritoriji opštine Doljevac, kao i u još tri opštine u Srbiji, počinje predizborna tišina, uoči izbora koji se održavaju u nedelju 16.decembra. Za vreme predizborne tišine zabranjeni su izborna propaganda, održavanje javnih skupova i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Takodje, na biračkom mestu i na 50 metara od biračkog mesta zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Tokom predizborne tišine dozvoljeno je  emitovanje informacija o odzivu birača i spotova kojima se građani upućuju kada i kako mogu da glasaju.

Shodno Zakonu i pravilima Opštinske izborne komisije noćas u ponoć, 48 sati pre početka glasanja, počinje predizborna ćutnja i traje do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju 16.decembra u 20 časova, rekla je radio Koprijanu, sekretar Opštinske izborne komisije Gordane Cvetković, a pripreme za vanredne lokalne izbore u opštini Doljevac, dodaje,  teku po planu i očekivanja su da će izborni dan proteći bez ikakvih problema.

Podsetimo, u opštini Doljevac glasa se na 37 biračkih mesta, a s obzirom na to da je u sredu u ponoć istekao rok za utvrdjivanje konačnih biračkih spiskova, danas će zvanično biti utvrdjen i konačan broj birača, kojih je prema sadašnjim podacima 14 714.

Sekretar komisije je pozvala glasače da u nedelju iskoriste svoje glasačko pravo i izadju na vanredne lokalne izbore.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *