U toku saniranje deonice auto-puta kod brda Kukumiga

Saniranje deonice auto-puta  IA kategorije, na oko jedan kilometar od naplatne rampe u Doljevcu ka Beogradu, kod brda Kukumiga uveliko je u toku. Kako je radio Koprijanu potvrdjeno u preduzeću „Putevi Srbije“, koje je zaduženo za održavanje ovog putnog pravca,  saobraćaj se  odvija otežano, dvosmerno, jednom kolovoznom trakom.

Trenutno se velike količine materijala koji je očišćen sa kosine koja se odronila odvoze sa terena, a te poslove obavlja preduzeće „Srbija auto-put“. Nakon toga u planu je izgradnja još jednog potpornog zida, kako bi se sprečile slične situacije i kliziše u potpunosti saniralo.

Odron kod brda Kukumig (Foto: Radio Koprijan)

Očekuje se da do kraja  ove nedelje  radovi budu završeni i deonica bude potpuno otvorena za saobraćaj.

Podsetimo, odron kamenja sa  Kukumige na auto-put, koji prolazi u podnožju ovog brda, u noći izmedju 10 i 11. marta, prošao je, na sreću, bez posledica po ljude i automobile koji su se tuda kretali, naročito kada se uzme u obzir činjenica da je u odronjenoj masi bilo ogromnog stenja,  koje je završilo na jednoj od traka auto-puta.  Medjutim, s obzirom na to da je  odron bio veliki, postojala je opasnost da budu ugrožena i vozila iz suprotnog pravca, pa je saobraćaj potpuno obustavljen, a tokom dvadesetak sati, koliko je trajao prekid, korišćene su alternativne deonice kroz pojedina doljevačka naselja.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *