U Udruženju invalida „Živeti uspravno“ obeležen Dan žena

Udruženje invalida „Živeti uspravno“ iz Doljevca i ove godine organizovalo je, na simboličan način, proslavu 8.marta za članice. Kako kaže Dragana Božić, sekretar udruženja, cilj današnjeg okupljanja je da isteknemo i pokažemo našoj sredini da ima dosta žena sa invaliditetom i da one podjednako zaslužuju šansu za uključivanje u svakodnevne tokove života.

Kako dodaje najpre su organizovane kreativne radionice i članice su izradile prigodne poklone u duhu  današnjeg praznike koji su podeljeni pripadnicama lepšeg pola.

Danas su se okupili u prostorijama u Doljevcu, a kako ističe Dragana, posluženje su pripremile takođe članice i pozvale su i ostale članove da se pridruže obeležavanju današnjeg dana, odnosno da podsete i ukažu da svaka žena ima pravo na ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost.

Naše članice su hrabre žene koje svakodnevno pokazuju koliko su značajna postignuća žena i šta sve žene mogu, mnoge od njih imaju neki hendikep, ali im to ne predstavlja problem da se raduju, druže i prkose raznim svakodnevnim izazovima života- kaže Božićeva.

Dodaje da je svaki dan Dan žena, jer se trude da članicama udruženja invalida “Živeti uspravno” svakodnevno daju podršku i ohrabriju ih u raznim aktivnostima.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *