Učenica generacije Srednje škole Žitoradja gost Karadjordjevića na Belom dvoru

Foto: Srednja škola Žitoradja
Foto: Srednja škola Žitoradja

Fondacija za obrazovanje i kulturu NJ.K.V. Prestolonaslednika Aleksandra Karadjordjevića nagradila je više od 500 najboljih maturanata srednjih škola sa teritorije Srbije i Republike Srpske, a medju najboljima se našla i učenica Srednje škole Žitoradja Ana Pavlović. Ana je djak generacije ove ustanove za školsku 2023/2024. godinu i sa svojom razrednom Jelenom Petrović i direktorkom škole Milicom Andrejev, bila je gost kraljevske porodice na prijemu upriličenom u čast najboljih djaka.

Foto: Royalfamily.org
Foto: Royalfamily.org

Prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina 23. godinu zaredom organizuju prijem najboljih učenika završnog razreda svih srednjih škola u Belom Dvoru na Dedinju. Prestolonaslednik je zajedno sa Nj.K.V. Princezom Katarinom, Nj.K.V. Princem Naslednikom Filipom i Nj.K.V. Princem Aleksandrom lično pozdravio učenike, odajući im priznanje na izuzetnim akademskim rezultatima ostvarenim u srednjoj školi.

Foto: Srednja škola Žitoradja
Foto: Srednja škola Žitoradja

Inače, do sada je više od 12.000 učenika dobilo nagrade od Prestolonaslednika, otkako je on obnovio ovu tradiciju.

Foto: Srednja škola Žitoradja

Zajedno sa Prestolonaslednikom, učenicima su se obratili dr Nikola Banjac, izaslanik premijera Srbije g. Miloša Vučevića, gospodin Ričard Jankov, izvršni direktor organizacije Upward Bound Youth i glavni dobrotvor ovog događaja, Prof.dr Janko Samardžić, posebni savetnik ministarke prosvete Srbije, Nj.E. Željka Stojičić, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske putem pozdravnog pisma, dr Fabio Skano, direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Beogradu, gospođa Jelena Minić, marketing menadžerka Link Grupe (LinkGroup), kompanije koja je tradicionalni dugogodišnji partner i koja i ove godine dodeljuje 40 stipendija za svoju prestižnu ITA akademiju, i gospodin Viktor Savić, poznati srpski glumac, koji je ove godine bio motivacioni govornik. Svi su čestitali učenicima na njihovom uspehu i pozvali ih da ne staju, već da nastave svoj put. Ceremoniji su takođe prisustvovali članovi savetodavnih tela Krune, kao i brojne ličnosti iz sveta kulture, umetnosti i nauke, saopštavaju sa Dvora. Dodaju da su Njihova Kraljevska Visočanstva veoma zahvalna ministarstvima prosvete Srbije i Republike Srpske na tradicionalnoj podršci koju nadležne državne institucije pružaju ovoj manifestaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *