Učenica Marta Jovanović iz Malošišta osvojila drugo mesto u okviru kampanje “Stop nasilju”

Učenica 4.razreda, Marta Jovanović iz OŠ „Vuk Karadžić u Malošištu, osvojila je 2.mesto na nedavnom konkursu koji je organizovao  Tim za marketing i prevenciju nasilja i  zaštitu životne sredine i Stručno veće za srpski jezik i književnost Ekonomske škole iz Niša, a u okviru kampanje  „Stop nasilju“.

Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović, čija je učenica osvojila ovu nagradu, ove školske godine bio je raspisan literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola.

  • Teme ovog konkursa bile su „Nema čoveka bez deteta“, „ Deca su seme budućnosti“ , „Deca se nalaze u ni u čemu“, „Priroda je velika, a čovek je malen“. Literarni radovi su bili u prozno-poetskoj formi, rok za slanje radova bio je do 1.novembra, a proglašenje najuspešnijih radova bilo je u tri kategorije. Moja učenica Marta pisala je sastav na temu „Deca su seme budućnosti“ i osvojila svojim literarnim umećem nagradu – rekla je učiteljica Danijela Mitrović.

Učenici su bili podeljeni u tri kategorije, u prvoj su bili učenici od prvog do četvrtog razreda, u drugoj od petog do osmog, a u trećoj kategoriji učenici uzrasta od prve do četvrde godine srednje škole. Pobednički radovi, odnosno prvo drugo i treće mesto, ali i pohvaljeni radovi, predstavljeni su 30.novembra u Ekonomskoj školi u Nišu.

  • Ovo je veliki uspeh, pre svega za nju, za mene kao njenu učiteljicu, ali i za našu školu jer su ovoga puta učestvovala deca iz cele Srbije. Tako da sam izuzetno ponosna na nju i njen uspeh- rekla je Mitrovićeva.

Učiteljica Danijela je istakla da redovno prati slične konkurse, bilo da su literarni ili likovni, aktivno učestvuju u njima, ali i da nagrade ne izostaju.

  • Ovo nije prva nagrada koju su osvojili naši učenici. Deca su se okitila nagradama i diplomama na Vitezovom proleću, još jedna moja učenica je dobila nagradu sajta Zelena učionica na temu „Moja baka“ čiji je rad bio jedan od pet odabranih na nivou cele Srbije- dodala je učiteljica škole u Malošištu.

Ona je dodala da su ove osvojene nagrade još veća motivacija da  još aktivnije i sa većim brojem učenika učestvuje u sličnim nagradnim konkursima.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *