Učenici OŠ „Vuk Karadžić“ odali poštu ubijenim đacima u Beogradu

Svi učenici sa teritorije opštine Doljevac u svojim matičnim školama, minutom ćutanja i polaganjem cveća u školskom dvorištu, odali su počast ubijenim učenicima i radniku obezbeđenja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Tokom jučerašnjeg dana, ali i na današnjem prvom času nastavnici su razgovarali sa decom o tragičnom događaju i kako sprečiti ovakve nemile događaje. Nakon ovog časa đaci su otišli kućama, jer danas neće biti nastave.

Inače, nakon krvavog pira u beogradskoj školi,  tokom jučerašnjeg dana usledili su uznemirujući događaji u više beogradskih škola i u školi u Obrenovcu, od imitiranja nemilih scena koje su uznemirile Srbiju i širu javnost, pravljenje spiska za likvidaciju do pretnje plastičnim pištoljem.

Sindikat radnika u prosveti Srbije saopštio je da danas stupaju u štrajk, nakon napada u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gde je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja.

„Zaposleni štrajk ispoljavaju prekidom rada i ostankom na radnim mestima, kao i okupljanjem u školi“, navodi se u dopisu koji je potpisao predsednik sindikata Slobodan Brajković.

„Štrajk se organizuje radi ispunjenja sledećeg štrajkačkog zahteva: Obezbeđenje svim zaposlenima u prosveti poštovanja svoje ličnosti na radu, kao i rad na radnom mestu i u radnoj okolini na kojima su sprovedene mere bezbednosti i zdravlja na radu“, naveli su iz tog sindikata, pozivajući se na Ustav Srbije i Zakon o bezbednosti i zdravlju na radu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *