Uginuli prasići uklonjeni sa divlje deponije pored fudbalskog igrališta u Šarlincu, nadležni najavljuju stroge kazne za ovakva dela

Uginuli prasići bačeni pored fudbalskog terena u Šarlincu u toku jučerašnjeg dana su uklonjeni, nakon što je komunalna inspekcija izašla na teren. Leševe  životinja uklonili su radnici Javno-komunalnog preduzeća, a za osobom koja je počinila ovo delo još uvek se traga.

Kako nam je rekla komunalna inspektorka u opštini Doljevac Danica Cvetković, po njenim saznanjima, ovo nije prvi put da se leševi uginule stoke ili živine bacaju na ovo mesto.

Ističe, da su po nalogu komunalne inspekcije, a uz pomoć JKP-a juče sa prostora pored igrališta uklonili i razno drugo smeće, komunalni otpad i šut, koje nesavesni pojedinci takodje nepropisno odlažu, praveći tako divlje deponije i ruglo i to na mestu na kojem se svakodnevno okupljaju i igraju deca.

Naglašava da se takvo ponašanje ubuduće neće tolerisati i da će počinioci biti strogo kažnjavani. Zaprećene kazne za ovo delo koje višestruko ugrožava životnu sredinu, zdravlje ljudi, imovine i životinja, su, kako kaže, za fizička lica od 10 000 do 50 000 dinara.

Zato nadležni još jednom upozoravaju meštane ovog, ali i drugih sela, da ne prave divlje deponije i ne ruže sredinu u kojoj žive, jer pored toga što time mogu ugroziti živi svet, prave i ozbiljne prekršaje.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *