home Društvo, Vesti Unapređenje mentalnog zdravlja mladih

Unapređenje mentalnog zdravlja mladih

Raspisan je Javni poziv za trening ,,Unapređenje mentalnog zdravlja mladih kroz omladinski rad” a koji organizuje  Grupa ,,Hajde da…”, u okviru istoimenog projekta koji je podržan od
strane Saveta Evrope kroz Evropsku omladinsku fondaciju (EYF).
Trening ima za cilj da omladinski radnici iz različitih delova Srbije razviju i unaprede znanja i veštine, a učešće na projektu je besplatno.

Tokom trajanja treninga, učesnici/ce će imati priliku da steknu i unaprede znanja u oblasti prepoznavanja pokazatelja teškoća u mentalnom zdravlju, pružanja prve podrške mladima u riziku, realizovanja obuka i drugih neformalnih edukativnih aktivnosti i ukazivanja na diskriminaciju mladih sa problemima u oblasti mentalnog zdravlja.

Učešće na projektu je besplatno, a odabrani učesnici/ce imaće podršku mentora – psihoterapeuta sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima, pri realizaciji radionica za mlade na temu mentalnog zdravlja u njihovim lokalnim zajednicama.

Trening se održava od 10. do 16. juna 2022.godine u Beogradu. Odabranim učesnicima i učesnicama će biti pokriveni troškovi prevoza, smeštaja i hrane.

Kako navode organizatori ovaj trening neće od omladinskih radnika napraviti psihoterapeute, već će im omogućiti da reaguju kada im se mladi obraćaju za pomoć u kontekstu mentalnog zdravlja (kao ljudima od poverenja), tako da budu prva linija podrške, ali i da budu oni koji zagovaraju prava mladih u riziku.

Uslov za prijavu jeste da osoba ima do 30 godina, kao i da kontinuirano rade sa mladima (npr. nastavnici, socijalni radnici, omladinski lideri itd.). Takođe, potrebno je da osoba bude zainteresovana za rad i sticanje znanja u oblasti mentalnog zdravlja.

Prijave su otvorene do 29. maja do 23:59h. Svi prijavljeni kandidati će biti obavešteni o rezultatima selekcije.

Zainteresovani se mogu prijavi na sledeći LINK

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *