Upozorenje Štaba za vanredne situacije- Preduzmite preventivne mere zbog najavljenog lošeg vremena

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na loše vremenske uslove. U ponedelјak, 03. juna, očekuju se grmlјavine i plјuskovi, pa je zbog najavljenog nevremena  i ozbiljne situacije za Pomoravski, Podunavski, Braničevski, Borski i Zaječarski okrug proglašen je crveni meteoalarm, što znači da je opasnost velika. Ostali delovi zemlјe biće pod narandžastim meteoalarmom.

Očekuju se jaki plјuskovi sa velikom količinom kiše u kratkom vremenskom periodu, grad veličine preko 5 centimetara i olujni vetar. Ovo može dovesti do bujičnih poplava, problema sa kišnom kanalizacijom, prekida u saobraćaju, odlaganja polјoprivrednih radova i oštećenja električnih uređaja i telekomunikacija.

Opštinski Štab za vanredne situacije u Doljevcu apeluje na sve građane da preduzmu mere opreza i budu spremni na eventualne nepogode.

Takođe, upozoravaju se građani koji žive u blizini vodotokova i koji su potencijalno ugroženi da budu pripravni i prave vodostaj na reci i uputstva Štaba za vanredne situacije opštine Doljevac.

Iako je za našu teritoriju proglašen narandžasti meteoalarm Štab će preduzeti preventivne mere koje podrazumevaju da sve nadležne službe budu u pripravnosti i spremne za brzo reagovanje, biće preduzete sve mere kako bi se sprečile poplave.

Građanima se savetuje da prate vremenske prognoze, izbegavaju nepotrebna putovanja i preduzmu mere za zaštitu svoje imovine i bezbednost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *