Vandalizam u Žitorađi: Našem kolumnisti i veroučitelju razbijen automobil

Nažalost svedoci smo svakodnevnog pada društvenih normi, odnosa kao i svega onoga što čini jedno društvo sigurnim i bezbednim za život. Trafike koje nisu u funkciji su već odavno na meti vandala, tako da izgledaju kao da su imale susret sa buldožerom iako su na sasvim korektno izabranom mestu. Ipak su svake noći izložene lomlјavi stakala i zidova, bez razloga.

Asortiman destrukcije je noćas proširen na nove stajaće objekte. Naime, noćas oko 01,00 časova po slobodnoj proceni veroučitelјa Gorana Antanaskovića, na njegovom renou 5, kojim se već 18 godina vozi na posao u 10 sela, razbiveno je staklo. Bez ikakvog razloga. Auto je parkiran ispred kuće, ne na trotoaru i ne na kolovozu, praktično može se reći u dvorištu. To je već drugi atak na taj auto, jer je pre par godina neko otrgao zadnji brisač sa istog.

Događaj je prijavlјen dežurnima u PS Žitorađa, koji su  izvršili uviđaj i sačinili zapisnik.

Sama vrednost štete i nije primarni problem u ovom i ovakvim slučajevima, već jedno ozbilјno pitanje: „ Kuda to mi idemo“ ? Odakle takav poriv za destrukcijom, uništavanjem, razbijanjem, nanošenjem štete nekom drugom bez razloga? Većina kontejnera, saobraćajnih znakova, putokaza i sl. u vrlo kratkom roku bivaju ili uništeni ili ozbilјno oštećeni.

Dokle tako? U šta smo se pretvorili? Da li je bezrazložni vandalizam naša nova stvarnost, i šta to neko radi u noćnim časovima, da mu na um padaju tako destruktivne ideje i gde je tome kraj, ako ga ima? Morali bi smo svi kao društvo da se na svakom koraku potrudimo da se ovakve stvari ne događaju, već da svu energiju usmerimo ka nečem bolјem i časnijem, u nadi da se ovakve stvari neće događati u budućnosti.

One thought on “Vandalizam u Žitorađi: Našem kolumnisti i veroučitelju razbijen automobil”

  1. Kada ste zadnji put videli u selu patrolu policije u večernjim časovima da ide pešice? Prodju kolima, popiju kaficu u kafić, kafanicu i nazad u stanicu. Dali neko nešto krade, lomi, uništava, saznaće se i onako ujutru. Pa koga su oni uhvatili na delu zadnjih 20 godina, voleo bih da mi neko kaže???

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *