VANREDNI IZBORI U DOLJEVCU : Presek izlaznosti do 18h, glasalo 64,50% građana

Prema novom preseku izlaznosti birača na vanrednim lokalnim izborima u opštini Doljevac do 18 sati glasalo je 64,50% birača. Kako je istakla Gordana Cvetković, sekretar Opštinske izborne komisije, za sada nema prijavljenih nepravilnosti na biračkim mestima.

Ona je podsetila građane da mogu iskoristiti svoje biračko pravo do 20 sati, kada će izborne jedinice biti zatvorene i krenuće se sa prebrojavanjem glasačkih listića.

Na ovim vanrednim lokalnim izborima glasa se za 6 izbornih listi, odnosno 5 političkih izbornih lista i jednu listu grupe građana.

Prema ranijim podacima koje je saopštila Opštinska izborna komisija, do 16 sati, izlaznost građana na birališta u opštini Doljevac je 49,40%.

Do 11.30 sati svoje biračko pravo iskoristilo je 22,95% građana.

Prema preseku izlaznosti oko 10 sati odziv birača iznosio je 10,7%.

Podsetimo, prema rečima sekretara Opštinske izborne komisije Gordane Cvetković, jutros su sva biračka mesta otvorena na vreme i glasanje u opštini Doljevac se odvija bez problema. Biračka mesta biće otvorena do 20 sati.

Glasa se na 37 izbornih mesta, a meštani Malošišta iz 5 izbornih jedinica, ovog puta, glasaće u Domu kulture, zbog radova na školskom objektu.

Biračko pravo na teritoriji opštine Doljevac ima 14.714 građana.

U trci za lokalni parlament je je 6 lista, odnosno 5 političkih partija i jedna grupa građana.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *