Velike investicije i u narednoj godini!

Jovica Pešić
Jovica Pešić

Budžet opštine Doljevac i u narednoj godini biće investicioni, rekao je za radio Koprijan Jovica Pešić načelnik za privredu i finansije. Pored izgradnje obrazovnog centra čija je vrednost oko 2 miliona evra i gde opština Doljevac učestvuje sa 50 odsto u finansiranju , lokalna samouprava će ulagati i u putnu infrastrukturu, kao i u izradu kanalizacionih mreža.

  • U saradnji sa Ministarvom privrede naša opština očekuje novačnu pomoć od oko 30 miliona dinara za sanaciju i izgradnju lokalne putne mreže, a druge velike investicije, koje će biti sufinansirane iz drugih izvora, je sanacija drumskog mosta na Toplici na lokalnom putu Doljevac-Šarlinac, zatim kompletna rekonstrukcija škole u Malošištu gde je iznos tih radova bez PDV-a preko 50 miliona dinara. Nadamo se da će uskoro početi i kompletna rekontrucija škole u Doljevcu.- rekao je Pešić u izjavi za naš radio.

On je istakao da se još uvek radi na projektno-tehničkoj dokumentaciji za rekonstrukciju škole u Doljevcu, jer se radi o trenutno  najvećem obrazovnom objektu, i prema nekim procenama vrednost radova biće preko 80 miliona dinara.

  • Što se tiče rekonstrukcije i sanacije zdravstvene stanice u Pukovcu, radovi traju već desetak dana, vrednost radova je oko 11 milona dinara bez PDV-a  i ovi radovi su omogućeni u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja. – istakao je načelnik za privredu i finansije u opštini Doljevac.

Opština Doljevac je u skladu sa izrađenom projektno-tehničkom dokumentacijom i izdatim građevinskim dozvolama u oblasti vodosnabdevanja i kanalisanja otpadnih voda kandidovala projekte vredne preko milijardu dinara kod Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima,  a od toga je najglamurozniji projekat rekonstrukcije magistralnog cevovoda od Bojnika do stanice u Pukovcu, u dužini od preko 25 kilometara.

  • Ovaj projekat podrazumeva utiskivanje polietilenskih cevi u već postojeće azbestne cevi i vrednost samo tih radova je preko 600 miliona dinara, a mi smo već dobili od resornog ministarstva građevinsku dozvolu za izvođene tih radova. –ističe Pešić.

Planirana je i izgradnja rezorvoara za vodosnadevanje u Kočanu, sa dovodnim i odvodnim vodovima, vrednost radova je  oko 70 miliona dinara, a osim toga lokalna samouprava ima  već pripremljene projektno-tehničke dokumentacije i građevinske dozvole za izgradnju sekundarnih mreža u Pukovcu, Kočanu, jednom delu Doljevca, i u Belotnicu, gde se već uveliko radi i  završetak radova se uskoro očekuje, a što se tiče kanalisanja otpadnih voda pripljemljeni su projekti za Pukovac , deo Malošišta i   u pripremi je projekat da naselje Belotinac.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *