Vladika niški Arsenije u subotu, 22.decembra, služiće Svetu Arhijerejsku Liturgiju u crkvi Sv.Petke u Orljanu

U subotu, 22 decembra, sa početkom u 8 sati u crkvi Svete Petke u Orljanu Svetu Arhijerejsku Liturgiju služiće Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije. Kako kaže lokalni sveštenik Milan Krstić, ovo je jedinstveni događaj, jer je poslednji put ovakva Liturgija služena  pre 11 godina od strane vladike Irineja, sadašnjeg Patrijarha. Sveštenik Milan pozvao je sve ljude dobre volje da dođu na Svetu Liturgiju i uzmu učešće, jer je veliki blagoslov za čoveka da prisustvuje ovakvom velikom događaju.

  • Hvala Bogu, ove godine imamo tu čast i pre svega blagoslov da u posetu parohiji Orljanskoj dođe Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški gospodin Arsenije, koji će služiti Svetu Liturgiju u subotu,22.decembra, od 8:00 sati. Narod će se okupiti ispred crkve u Orljanu da dočeka spremno vladiku Arsenija, a zatim će Njegovo Preosveštenstvo služiti Svetu Arhijerejsku Liturgiju-rekao je sveštenik Milan Krstić.

On je istakao da je ovo jedinstveni događaj i veliki susret, tim pre, jer je još pre 11 godina služena Sveta Liturgija u ovom mestu od strane Episkopa niškog Irineja, odnosno sadašnjeg Patrijarha.

  • Niška eparhija je velika, a ja sam još od ustoličenja vladike, poslao poziv da poseti naš hram i vernike. Ali evo mi smo došli na taj blagosloveni red da nas poseti, odnosno spojili su se svi uslovi, blago rečeno, i ja se radujem što će građani naše opštine imati tu čast da prisustvuju Svetoj Liturgiji. Vladika niški Arsenije je naš najdraži gost, ali on je zapravo domaćin svih hramova u Eparhiji niškoj- istakao je otac Milan.

Na kraju, on je pozvao sve vernike i građane naše opštine da dođu na ovaj jedinstveni događaj i prisitvuju Liturgiji koju će služiti Njegovo Preosveštenstvo Episkop niški Arsenije, jer će  pored naroda prisustvovati i veliki broj sveštenih lica i dodao da je to zaista jedan veliki duhovni događaj za našu čitavu opštinu, a ne samo za parohiju u Orljanu.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *