Volonteri Crvenog krsta Doljevac u akciji edukacije najmladjih o bezbednosti na vodi u Akva parku

Bezbednosti na vodi, naročito tokom letnjih meseci kada mnogi, i mladi i stari, osveženje traže u bazenima, rekama, na jezerima, je jako bitna tema, kojoj, kako kažu iz doljevačke organizacije Crvenog krsta, treba posvetiti veću pažnju. Sitnice koje mogu život da znače su tema edukacije koju će volonteri Crvenog krsta organizovati na kompleksu doljevačkog Akva parka, kako bi pre svega decu upoznali sa osnovnim pravilima ponašanja u blizini vode i u vodi, kroz niz aktivnosti, igrica, akcija, prilagodjenih najmladjima.

Cilj nam je, kaže Jelena Jovanović iz Crvenog krsta,  da deca nauče da brinu i o sebi i o drugima, da znaju koja su pravila na kupalištu i da je potrebno da se ona uvek poštuju.

Bitno je, dodaje, da deca nauče u kojim situacijama se treba obratiti spasiocu, kako da reaguju u nekim iznenadnim situacijama, kada ih recimo uhvati grč u nozi ili tome slično. –Osnovno je da se ne ulazi u vodu bez nadzora roditelja, da ne ulazite ukoliko ne znate da plivate, da posle jela nije poželjno odmah uskakati u bazen, kao i da ne treba naglo ulaziti u vodu ili da ne ulazite kada je nevreme. To su neke male stvari koje život znače, a koje mnogi, i deca i odrasli, ne shvataju ozbiljno.  

Edukacije počinju od petka i održavaće se dva do tri puta sedmično do kraja leta.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *