Vrtić u Žitorađi proslavio 35. godina postojanja

vrticU prisustvu brojnih gostiju , roditelja , i dece , Predškolska ustanova „Prva radost“ u Žitorađi je proslavila 35. godina postojanja.Ova svečanost je održana u sali Narodne biblioteke uz prigodan program koji su izvela deca ove ustanove.Direktorka  PU „Prva radost“ , Vesna Kilibarda je rekla da je vrtić počeo sa radom još 1981 god. sa samo 3 vaspitne grupe i šestoro zaposlenih.Ipak kako je ona rekla vremenom ova ustanova je rasla , i sada broji 230 mališana u 10 vaspitnih grupa.“U naš vrtić deca dolaze sa osmehom, a zaposleni svoj rad zasnivaju na profesionalnosti i u duhu kolegijalnosti“, rekla je Kilibarda, i dodala da je poverenje roditelja najveća nagrada za uložen trud.Lokalna samouprava je oduvek vodila računa o najmladjima , i zato bez njih i ova ustanova ne bi mogla da funkcioniše zaključila je na kraju Vesna Kilibarda, uručujući Zahvalnicu predsedniku opštine Sladjanu Mladenoviću.

Uručenje Zahvalnice predsedniku opštine
Uručenje Zahvalnice predsedniku opštine

Pozdravljajući sve prisutne Mladenović je istakao da je veoma važno pružiti deci uslove za njihovo odrastanje i vaspitanje , zato će opština Žitorađa nastaviti da pomaže rad ustanove.“Trudićemo se da proširujemo kapacitete i otvaramo nove objekte , jer postoji velika potreba roditelja za smeštajem njihove dece“- rekao je Mladenović.

Zahvalnicu za doprinos u razvoju PU „Prva radost“ je dobio njen prvi direktor Vitomir Lazarević, koji je na čelu ustanove bio čak 19 godina.Za uspešnu saradnju Zahvalnica je još dodeljena o.š. „Toplički heroji“  u Žitoradji,  Udruženju gradjana „Naše zrno“ u Žitorađi“ ,  kompaniji „Dunav osiguranje“, i Fondaciji „Novak Djoković“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *