Završena Dečija književna kolonija

wp_20161021_10_27_12_proDečja književna kolonija   u Doljevcu, jedinstvena manifestacija ovog tipa u ovom delu zemlje, sedmi put okupila je talentovane dečje pesnike, učenike osnovnih škola, iz ovog dela Srbije. Klinci iz Prokuplja, Niša, Blaca, Merošine I Doljevca, njih 12-toro,  tri dana, od 18. oktobra do danas, ispisivali su svoje rime,   pritom se družeći I razmenjujući  iskustva I svarajući trajna i lepa prijateljstva. Boravili su u prostorijama doljevačkog Crvenog krsta, I razvijali svoj talenat uz pomoć medijatorki – pesnikinja Minje Ilijeve, Biljane Stanojević, Vesne Ilić Nikolić I Vere Cvetanović. Inače ove  pesme biće objavljene u zborniku kolonije “Poetski pupoljak”  I promovisane u svim mestima iz kojih deca dolaze. Organizator ovog dogadjaja je doljevčka Javna biblioteka.

Uz doprinos svih učesnika književne kolonije  nastala je i zajednička pesma “Pitam se” .

Imali smo priliku da čujemo po jednu pesmu svakog od učesnika ove književne kolonije, nastalih tokom ovih nekoliko dana koliko kolonija traje. Neki od njih, već kao iskusni pisci, već imaju iza sebe veliki broj pesama, pa čak i objavljenih  zbirki pesama.

wp_20161021_10_43_07_pro

Minja Ilijeva poznata pesnikinja i ove godine , kao i svih predhodnih 7, koliko kolonija traje, ima ulogu medijatora i kako ističe jako joj je drago što učestvuje na jednoj ovakvoj koloniji, jer je jedinstvena u ovom delu Srbije i podstiče razvoj kreativnosti i pozitivnih vrednosti kod dece.

Vesna Ilić Nikolić takodje medijator koja vodi radionicu haiku poezije,  istakla je da prvi put učestvuje na ovakvoj koloniji, ali  su prva iskustva jako pozitivna, jer su deci haiku pesme jako zanimljive, pa će se okušati I u ovoj vrsti stvaralaštva.

Na kraju, svaka od medijatorki, ujedno i pesnikinja dobila je od dece-učesnika kolonije diplomu kao vid zahvalnosti, za sve savete i svu podršku koju su bezrezervno pružile ovim talentovanim mladim stvaraocima.

Dečija književna kolonija danas se završava, a sudeći prema interesovanju mladih pisaca, koji se svake godine ponovo vraćaju, ne sumnjamo da  je  bila jako uspešna i da će iduće godine mnogi od njih opet doći, ali da će biti i nekih novih dečijih pesnika.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *