Žurka za mališane u Doljevcu povodom početka Dečje nedelje

zurka 2U  holu Javne biblioteke u Doljevcu veliki broj mališana iz predškolske ustanove „Lane“ iz Doljevca okupio se  povodom velike žurke koja je organizovana niima u čast a u okviru Dečje nedelje koja se obeležava od 2. do 8.oktobra. Danas su uručene predškolcima i prvacima  i besplatne članske karte „Vama na dar“ poklon biblioteke i Crvenog Krsta iz Dolјevca. Kako kaže direktor ove ustanove Bogi Mitić, danas je izvedena pozorišna predstava pod nazivom „Čarobna knjiga“, koja  na zabavno-edukativni način govori o književnosti i pravopisu, pokrivajući elemente koji se obrađuju kroz školsko gradivo.

Kako kaže direktor Javne biblioteke Bogi Mitić, ove godine potrudili su se da što kreativnije i originalnije obeleže ovu nedelju i da se mališani zabave i upamte je po lepim i zabavnim sadržajima.

  • Danas je održana žurka pod nazivom „Dođite da se igrate sa nama“ u holu Javne biblioteke na kojoj su prisustvovali mališani iz predškolske ustanove „Lane“ iz Doljevca. Mališani su su bili odušavljeni  zabavnim sadržajem koji smo pripremili za njih, a mališane je zabavljao glumac iz Leskovca Gile Branković  -kaže Mitić

Za sutra planirana je požorišna predtsva – „Priča o pozorištu“  u izvođenju Narodnog pozorišta iz Leskovca.

zurka 1Predstava biće odigrana u sale Javne biblioteke. Cena ulaznice je 80,00 dinara.

Inače, Dečja nedelja za cilj ima  skretanje pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. U tom duhu pripremljen je i bogat program tokom cele  te nedelje koja je posvećena deci, rekao nam je direktor Javne biblioteke u Doljevcu, Bogi Mitić.

Ove godine Dečija nedelja se održava pod sloganom  “Gradimo mostove medju generacijama – Za radost svakog deteta”.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *