Češka donacija za bolje zdravlje pacijenata u Doljevcu

Donacijom Ambasade Češke doljevački Dom zdravlja dobio je savremenu opremu za hitnu medicinsku pomoć.

Kako ističe direktorka ove zdravstvene ustanove Vesna Zlatanović Mitić ova donacija  unaprediće lečenje pacijenata.

  • Dobili smo  defibrilator, zatim  aparat za praćenje vitalnih parametara pacijenta, takozvani pacijent monitor, i EKG aparat, koji je savremeni aparat, jer može da dijagnostikuje i pacijente koji  su imali infarkt miokarda i kad je potrebna  takozvana tromboliza.- istakla je dr Zlatanović Mitić.

Ovi savremeniji aparati, prema njenim rečima, u mnogome će olakšati dijagnostiku lekarima, pogotovu pri pružanju hitne medicinske pomoć,  i u slučaju kada je potrebna pacijentu trobmboliza kako bi što brže i hitnije stigao do Kliničkog centra u Nišu kako bi primio neophodnu terapiju.

  • Ova donacija će svako da unaprediti rad osoblja i pružanje medicinskih usluga, jer mi ovde imamo negde preko 10.000 usluga koje pružamo pacijentima u oblasti hitne medicinske pomoći,  preko 15.000 intervencija godišnje pružimo takođe u hitnoj medicinskoj pomoći i preko 100.000 km pređemo godišnje vezano opet za pacijente kojima je potrebna hitna medicinska pomoć.- rekla je u izjavi za radio Koprijan direktorka ove ustanove.

Ona je dodala da je doljevački Dom zdravlja podneo projekat u okviru  Poziva za podnošenje malih lokalnih projekata koje finansira Ambasada Češke u Beogradu, a koji ima za cilj  dodelu bespovratnih sredstava ili pak opreme za lokalne projekte koji imaju izraženu „socijalnu“ komponentu, ali takođe i razvojnu.

  • Mi godinama unazad imamo jako dobru saradnju sa Ambasadom Češke, jer smo pre tri godine dobili vozilo za kućne posete. O dobrim odnosima između doljevačkog Doma zdravlja i Ambasade Češke govori u prilog i činjenica da mali broj projekata bude odobren i podržan od strane Ambasade, a da među njima se našla i naša zdravstena ustanova. – istakla je dr Zlatanović Mitić.

Dr Zlatanović se na kraju zahvalila delegaciji Ambasade Češke koji su danas posetili Doljevac i uručili ovu značajnu donaciju.

M.Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *