Niška apoteka darovala invalidska kolica

Apoteka u centru Doljevca, Apotekarske ustanove “Niš”, u proteklom periodu učestvovala je u akciji sakupljanja plastičnih čepova “Čepening”, a za sakupljeni plastični materijal dobili su invalidska pomagala koja su donirali najugroženijim građanimaU periodu od godinu dana vredno se radilo na sakupljanju plastičnih zatvarača i dostigla se impozantna količina od jedne tone. Novcem sakupljenim od reciklaže plastičnih . zatvarača kupljena su dva invalidska pomagala – invalidskih kolica u sklopu akcije ČEPeNIng.

Tako je danas u apoteci u centru Doljevca uručena humanitarna pomoć u vidu invalidskih kolica Slaviši Spasiću iz Kočana, koji je dugogodišnji invalid. Neposredno po uručenju ovog pomagala Slaviši Spasiću .Vojkan Živković ispred organizacije “Čepening” je rekao da se ova akcija sprovodi nepune 3 godine, i ona je uspešna zahvaljujući mreži saradnika, a pre svega apotekama iz Apotekarske ustanove Niš.

  • Zamolio bih sve one, koji na bilo koji način mogu da pomognu, da otpadnu plastiku  ipak ne bacaju, kako čepove, tako polomljene baštenske garniture, buriće, polomljene gajbice… jer je  sve  to nešto što se  reciklira i što može da pomogne- rekao je na kraju Vojkan Živković.

M. Jovanović/Radio Koprijan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *