home Društvo, Vesti Vršnjaci poklonima obradovali Elenu, drugaricu sa posebnim potrebama iz Malošišta

Vršnjaci poklonima obradovali Elenu, drugaricu sa posebnim potrebama iz Malošišta

Učenici drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac isturenog odeljenja u Malošištu pripremili su poklon iznenađenja za drugaricu iz odeljenja Elenu Stojković, a u okviru Dečije nedelje i 9.oktobra Nacionalnog dana davanja.

Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović zahvaljujući nesebičnoj podršci roditelja, deca su dobrovoljno sakupila novac i kupili su drugarici Eleni poklone u vidu knjiga i edukativnog materijala.

Učenici II razreda iz Malošišta obradovali drugaricu Elenu poklonima u okviru Dečije nedelje

Učiteljica je podsetila da njeni učenici prvi put ovakvom akcijom obeležavaju Nacionalni dan davanja, 9.oktobar, a u okviru Dečije nedelje, koji je ustanovljen na inicijativu Srpskog filantropskog foruma, i prvi put obeležen 2018. godine, 9. oktobra, na dan rođenja Mihajla Pupina.

  • Obeležavanjem Nacionalnog dana davanja i Dečije nedelje obnavljamo kulturu davanja i oživljavamo bogatu filantropsku tradiciju našeg društva. Ovogodišnji Nacionalni dan davanja, bio je posvećen  temi solidarnosti sa osobama sa invaliditetom i zato su se organizovali i obradovali drugaricu Elenu- kaže učiteljica Danijela.

Ona dodaje da je Dečija nedelja ovog puta obeležena pod sloganom „ Podeljena sreća, dva puta je veća!“ i da ovakvim nesebičnim darivanjem deca uče kako da budu bolji ljudi, nesebični, da umeju da podele i radost i tugu i da pomognu.

Nažalost, Elena nije prisustvovala uručenju poklona, jer se razbolela, a umesto nje došla je majka.

Elena se veoma obradovala poklonu
  • Njena majka snimila je telefonom Elenu kako otvara poklone, koliko je bila oduševljena. Takođe, Elena je preko viber grupe poslala svojim drugarima glasovnu poruku u kojoj se zahvalila i izrazila veliko iznenađenje i zadovoljstvo zbog poklona- kaže Danijela, učiteljica 2.razreda u Malošištu.

Na kraju razgovora ona se još jednom zahvalila deci i roditeljima na razumevanju i pruženoj podršci oko kupovine poklona za drugaricu Elenu iz razreda.

 

M.J.

Foto: D.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *