Bostanijada u Mekišu u subotu 24.jula, prijave bostandžija u toku

Bostanijada u Mekišu 20.po redu biće održana u subotu 24.jula, najavljuje organizator, Javna biblioteka Doljevac. I ovoga puta ovdašnji poljoprivrednici nadmetaće se za najbolje bostandžije u tri takmičarske kategorije. Takmičenja, po tradiciji, biće organizovana za najtežu lubenicu i dinju i za najsladju lubenicu, kao i takmičenje u brzom jedenju bostana. Za pobednike su obezbedjene vredne robne nagrade dugogodišnjih sponzor ovog dogadjaja. Bostandžije se prijavljuju u tamošnjoj Mesnoj zajednici, koja je jedan od organizatora. Ono što je bitno merenje se obavlja direktno na njivi u subotu, kako bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da je najveća dinja i proizvedena u našem kraju.

Kulturno-umetnički program počinje u 20 sati i trajaće 4 sata. Najpre će se predstaviti kulturno-umetnička društva iz Pridvorice kod Bojnika, koje će imati nastup „Igre iz Pirota i okoline Leskovca“, kao i dva KUD-a iz Prokuplja sa „Igrama Kosovskog Pomoravlja i iz Vlaške, kao i KUD Svrljig iz istomimenog mesta „Igrama iz Niške kotline i Vlaške“, kao i etno pevači. Predvidjen je i izbor za Miss, a sve zainteresovane kandidatkinje mogu se prijavljivati Javnoj biblioteci u Doljevcu. Prijave su moguće do subote popodne, a i za lepotice su najavljene vredne nagrade. Jedna zvezda narodne muzike uvek uveliča ovaj dogadjaj, a ove godine to će biti Nemanja Nikolić.  Njegov koncert trajaće od 22 do 24 časa u centru Mekiša.

Očekuje se nekolio hiljada posetilaca s obzirom na to da je ovo jedna od najdugovečnijih i najposećenijih poljoprivrednih manifestacija u ovom kraju, a organizator još jednom apeluje na sve posetioce da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *