Počinju Dani kulture u Malošištu

Dani kulture u Malošištu u organizaciji doljevačke Javne biblioteke okupiće u subotu, nedelju i ponedeljak, od 25. do 27. maja, u Domu kulture u tom mestu veliki broj ljubitelja tradicije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine, a s obzirom na veliko intesovanje meštana ovog sela, ali i mnogih drugih, nastavljena je i ovog proleća, a u planu je, prema rečima organizatora,  da postane tradicionalna i da svake godine sve više dobija na značaju i masovnosti.

Prve večeri ove manifestacije nastupaće KUD iz Čapljinca i Malošišta, kao i etno grupa Verice Milutinović iz Niša, a to će ujedno biti i veče humora. U nedelju nastupa KUD iz Svrljiga, sa pesmama, igrama i predstavljanjem običaja iz našeg kraja, a predstaviće se i folklorna sekcija iz Merošine. I za ovo veče planiran je nastup izvodjača etno pesama. Program počinje u 20. časova, rekao je Radio Koprijanu direktor Javne biblioteke Bogi Mitić.

U ponedeljak od 17 časova svečano će biti otvoren bibliotečki ogranak u Malošištu, u tamošnjem Domu kulture, čime će zvanično početi sa radom istureno odeljenje Javne biblioteke, a tom prilikom biće predstavljen i roman Miris trave prof. dr Dragice Ilić.

Ulaz je, kako najavljuju iz Javne biblioteke, slobodan sve tri večeri.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *