Bruka! Učiteljice bile primorane da dele knjižice đacima na pijaci u Malošištu!

Podela đačkih knjižica i diploma u Malošištu, za razliku od ostalih škola na našoj teritoriji, održana je u senci nervoze i prisustva policije.  Naime, nesvakidašnji događaj desio se danas, u prepodnevnim satima, u Malošištu, gde su učiteljice, zbog svadje i tuče, između predsednika Mesne zajednice Zorana Stanojevića i predsednika Udruženja invalida rada Ljubiše Pejčića, koji se spore oko prostorija u kojima je roditeljski sastanak trebalo da bude održan, bile primorane, da dele đačke knjižice, diplome, zahvalnice i pohvalnice na pijačnoj tezgi u centru sela.

Naime, kako je radio Koprijan saznao od očevidaca, ova dvojica meštana Malošišta su zbog pomenutog spora koji traje dugi niz godina, napravili pometnju tokom roditeljskih sastanaka, koji su se održavali u kancelariji koja je predmet spora, s obzirom na to da je škola u ovom selu zatvorena zbog renoviranja.

Kako kaže predsednik MZ Malošište Zoran Stanojević on je jutros otključao kancelariju u Domu kulture gde je trebalo da se održi roditeljski sastanak.

  • Mene je pozvao direktor škole i zamolio me da ustupim kancelariju u Domu kulture kako bi učitelji održali roditeljske sastanke za učenike od prvog do četvrtog razreda. Znate da radovi na školi u Malošištu i dalje traju i da ne bismo maltretirali roditelje da idu do škole u Belotincu dogovorili smo se da se ovde održe roditeljski sastanci- kaže povređeni Stanojević u izjavi za radio Koprijan.
Povrede na glavi Zorana Stanojevića

On dalje dodaje da je kancelariju otključao oko 9 sati, a kada su došle učiteljice otišao je kući. Međutim, kroz kratko vreme usledio je poziv.

  • Pozvale su me učiteljice i rekle da je došao predsednik penzionera Ljubiša Pejčić i rekao da ne mogu tu da drže roditeljski, jer on mora da održi sastanak penzionera. Te prostorije nisu  prostorije Udruženja  invalida rada, već ih koriste i druge organizacije i udruženja. Ušao sam i prostoriju i pokušao da na ljudski i kulturan način dogovorim nastavak roditeljskih sastanaka- kaže Stanojević.

Prema rečima predsednika MZ Malošište, Ljubiša Pejčić nije želeo da napusti kancelariju, već je počeo da priprema  zakazanu izložbu, rekavši da ga ne interesuje ko treba i kada da drži roditeljski sastanak.

  • Ja sam onda počeo da sakupljam te predmete i neke stolnjake i molio ga da sačeka samo sat vremena. On je zatim otišao do ormara izvadio flašu i udario me dva puta u glavu. Ja se nisam nadao da će on tako da postupi i bio sam zatečen. Zbrinut sam u obližnjoj ambulanti- kaže Stanojević.

Učiteljice su zatim, na pijačnim tezgama ispred Doma kulture održale roditeljski sastanak.

Ali tu priči nije kraj. Ljubiša Pejčić, koji tvrdi da je napadnut fizički od strane predsednika MZ Malošište, zaključao se u prostoriju Doma kulture i počeo sa prozora da doziva u pomoć.

Jedan od očevidaca kaže da je čuo zapomaganje sa prozora : „Upomoć! Spasite me! Napadnut sam!“  „Policija!“ i slično. Policija, koja je uskoro došla, morala je da razbija vrata kancelarije jer Pejčć nije želeo da ih otvori, zbog kako je rekao za naš radio, straha.  Pejčić, takođe tvrdi da je on prvi napadnut i da je žrtva u celoj priči.

Ljubiša Pejčić kaže da su mu povređena leđa
  • Kada sam došao u prostorije Doma kulture zatekao sam učiteljice koje su održavale roditeljski sastanak, zamolio sam ih da napuste prostorije, jer sam već imao zakazan sastanak i izložbu radova. Mene niko nije obavestio da će u ovoj prostoriji biti održan roditeljski, zato sam, misleći da je prazna zakazo sastanak. Nakon toga, došao je Zoran, predsednik MZ Malošište, koji je počeo da viče i cela situacija je eskalirala. On me je napao, počeli smo da se rvemo i tvrdim da ga  nisam udario flašom. Ja trenutno osećam bolove u predelu kičme jer smo pali na pod, oborili nameštaj i rvali se po podu- kaže Ljubiša Pejčić.

On tvrdi da je bio uplašen za svoj život jer mu je Zoran Stanojević pretio i da se zato zaključao. Ljubiša je na kraju izjave rekao da se zahvaljuje policiji PS Doljevac na brzoj intervenciji.

Prema rečima porodice Zoran Stanojević se trenutno nalazi u KC Niš zbog dalje dijagnostike i lečenja. Pretpostavlja se da Zoran ima podlive i blaži potres mozga, pa je zbog toga zadržan na lečenju, koje je zadobio zbog, kako kaže, udarca flašom u glavu.

Pored aktera cele priče, najdeblji kraj izvukla su deca. Kako je kraj školske godine trebalo da bude najlepši događaj u njihovom školovanju, da im učiteljice uruče đačke knjižice, podele razne diplome, pohvalnice i zahvalnice zbog učešća na raznim takmičenjima, pohvale rad i zalaganje, zahvale se roditeljima na saradnji, sve sve svelo na kraju kao na „pijaci“. Pored  prašnjave tezge i na suncu stajale su potresene učiteljice i žurile da podele knjižice zbog vrućine i izvinjavale se što ovako završavaju godinu.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *