Maturanti Srednje škole Doljevac posetili Podgoricu, gde su učestvovali na “Info danima-Horizontima mogućnosti”

Izbor visoke škole je pred maturantima u Srbiji, a posete visokoškolskim ustanovama i razni drugi vidovi prezentacija na tu temu uveliko okupiraju maturante. Tako je i u Srednjoj školi Doljevac, gde većina od 36-oro učenika završnog razreda razmišlja na tu temu. Danas  je 16-oro njih doputovalo iz Podgorice, gde su prethodna tri dana proveli na Univerzitetu Donja Gorica. Za njih i još nekoliko stotina maturanata iz zemlje i regiona organizovani su Info dani – Horizonti mogućnosti. Učenici Srednje škole Doljevac, zajedno sa đacima iz Svrljiga i Lazarevca, kao i Makedonije, BiH i Crne Gore prisustvovali su ovom događaju u Podgorici.

Naši učenici su imali prilike da se upoznaju sa projektima koji se organizuju u okviru UDG u Podgorici, kao i sa takmičenjima u kojima bi mogli da uzmu učešća, a naravno i sa mogućnostima za dalje školovanje. Osim interesantnih predavanja, organizovanih grupnih aktivnosti učenici su imali prilike da se upoznaju i druže sa vršnjacima iz drugih zemalja i gradova. Organizatori i pratnja učenicima na ovom putovanju bili su profesori Jasna Petrović i Dušan Mladenović. Bilo je to jedno nezaboravno iskustvo za naše učenike, a ujedno i nagrada za vredan i požrtvovan rad u našoj školi prethodne četiri godine, kaže za Radio Koprijan profesorka Petrović.

Upoznavanje sa mogućnostima daljeg školovanja praksa je koja maturantima pruža bolji uvid u programske  i sve ostale sadržaje visokoškolskih ustanova, pomažući im tako da neposredno steknu uvid u sve mogućnosti koje im se nude i tako brže i lakše odluče o izboru fakulteta.

J.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *