home Vesti OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac: Večeras izbor recitatora za Okružnu smotru

OŠ “Vuk Karadžić” Doljevac: Večeras izbor recitatora za Okružnu smotru

Na večerašnjoj Opštinskoj smotri recitatora učenika OŠ „Vuk Karadžić“  biće izabrano četvoro predstavnika naše opštine za Okružno takmičenje koje će sredinom maja biti održano u Nišu. Epidemiološki uslovi primorali su organizatore ovog takmičenja da nadmetanje organizuju onlajn, ali što je najbitnije tradicija će biti nastavljena kroz lepo i izražajno prezentovanje najlepših stihova naših pesnika. S obzirom na dugu tradiciju i zapažene rezultate u prethodnom periodu i ovoga puta nadamo se dobrom plasmanu naših djaka.

Inače, kako u izjavi za Radio Koprijan kaže profesor Vlasta Cenić, ove godine nešto manje od dvadesetak djaka učestvovaće na Opštinskom takmičenju i to nešto više učenika nižih razreda, a četvoro njih biće odabrano za Okružno nadmetanje. Novina je da se njihovi nastupi najpre snimaju, a žiri zatim gleda te snimke i odlučuje o izboru najboljih. Ono što je pak, tradicija je da su pesme Miroslava Antića, Brane Petrovića, Nedeljka Popadića, a sada sve češće i Violete Jović, najčešći izbor ovdašnjih djaka i njihovih učitelja i nastavnika za takmičenja.

Ova smotra, dodaje na kraju profesor Cenić, ima važnu misiju da deca zavole književnost i nauče da lepo kazuju, tako da podržava nastojanje da se kulturna dešavanja organizuju, zbog aktuelne epidemiološke situacije, i u onlajn formatu.

Republička smotra, 52. po redu, biće održana u Valjevu, pod sloganom „Pesniče naroda mog“, a organizuju je Savez amatera Srbije i Centar za kulturu u Valjevu.

J.K.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *