Počela nova školska godina

Školsko zvono  danas je, posle dvoipomesečne pauze, oglasilo početak nove školske godine za oko 800.000 osnovaca i srednjoškolaca u Srbiji. U klupe će sesti i 65.510 đaka prvaka, što je za oko 2.500 manje nego prošle godine. U osnovnim školama biće 550.000 učenika, dok će srednje škole pohađati oko 250.000.

Prvi put, na teritoriji opštine Doljevac,  u školske klupe sešće 125 đaka, odnosno najmanji broj prvaka u istoriji doljevačke škole, rekao je u izjavi za radio Koprijan generalni direktor doljevačke škole, Goran Ilić. Poređenja radi prošle školske godine upisano je 186 prvaka.

On je dodao da je sve spremno za početak školske godine, a da će zbog najavljenje rekonstrukcije škole u Malošištu, u oktobru, đaci ove škole ići na nastavu u Doljevac i Belotinac. Inače, u toku školske godine učenici će imati jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.

Na ulicama je pojačan intenzitet vozila, a time i gužve u saobraćaju te se savjetuje maksimalan oprez vozačima. U Doljevcu saobraćajna policija PS Doljevac nadgleda bezbednost dece prvog školskog dana.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *