Priča o Stefanu Stevanoviću iz Šarlinca napunila stranice svih medija u zemlji

Ovih dana stranice štampanih i online medija u našoj zemlji puni priča o Stefanu Stevanoviću, mladiću iz Šarlinca, u opštini Doljevac, koji je na svom ličnom primeru pokazao, da to što je osoba sa ivaliditetom, ne mora da bude prepreka za postizanje zavidnih rezultata na raznim poljima.

Stefan sa roditeljima i sestrom

Ovaj 25-ogodišnji mladić je diplomirani pravnik, ali i aktivan i vrlo uspešan sportista. Potpuno je samostalan i sve svakodnevne obaveze obavlja bez ikakvih problema.

Naime, kako je Stefan rekao u razgovoru za Radio Koprijan, koji ćete moći da čujete u našim vestima u 13 i 17 časova i u emisiji Više od vesti, koja će biti emitovana sutra, to što je od svoje druge godine života slep, nije ga sprečilo da se školuje, ali i da se posveti sportu, a pojednako je uspešan u svemu čemu se posvetio.

Fakultet je završio za prosekom 9,76. Još jedan ispit deli ga od titule mastera prava, a  na jesen planira da upiše i doktorske studije. Ovaj mladić, naš stanovnik, ujedno je i član  Goalball tima “Nais” iz Niša, i ekipni državni prvak u ovom najpopularnijem sportu sa loptom za slepe i slabovide osobe. Nedavno se sa saigračima vratio iz Malmea gde je njegova ekipa osvojila II mesto na turniru Malme open.

I to nije sve. Nedavno je, vrlo brzo nakon diplomiranja, dobio i posao u Kancelariji za mlade grada Niša.

Svojim primerom motivacija je mnogima koji na putu do ostvarenja ciljeva nailaze na prepreke, dokazujući da je snagom volje i podrškom okoline moguće mnogo toga.

Slušajte Radio Koprijan na 94,5 MHz.

J.Kozomara

Naslovna fotografija: Fb stranica Goalball “Nais” Niš

Ostale fotografije: Privatna arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *