Srednja škola Doljevac: U novoj školskoj godini novi smer i besplatan prevoz za sve njihove djake

Odabir srednje škole najveći je izazov koji je u ovo doba godine pred djacima završnog razreda osnovne škole. Odlične mogućnosti za dalje školovanje budućim srednjoškolcima iz ovog kraja i okolnih sela i gradova pruža Srednja škola Doljevac, koja će za narednu školsku godinu, pored već postojećih obrazovnih profila, ekonomskog i finansijsko-računovodstvenog tehničara i kuvara, otvoriti i smer za saobraćajno područje rada. Kao još jednu novinu za školsku 2023/2024. godinu najavljuju i  besplatan prevoz za svoje učenike, čime se malo koja obrazovna ustanova može pohvaliti.

Foto: Srednja škola Doljevac

Uvažavajući potrebe tržišta i interesovanja djaka, iz ove obrazovne ustanove najavljuju proširenje područja rada otvaranjem odeljenja u kojem će se obučavati vozači motornih vozila. –Od sledeće školske godine otvaramo odeljenje za saobraćajno područje rada, u trogodišnjem trajanju. Tu će se budući vozači motornih vozila obučavati za odgovorno upravljanje vozilima i sticanje potrebnih veština za sigurnost u saobraćaju, kaže u izjavi Radio Koprijanu direktor Srednje škole Doljevac Bratislav Kitanović. –Podsetio bih da Srednja škola Doljevac već ima odeljenja ekonomskih tehničara, gde se učenici školuju za sve izazove poslovnog sveta, pružajući im široko znanje iz ekonomije i poslovne prakse, zatim finansijsko-računovodstvene tehničare, koji stiču potrebna znanja ključna za rad u finansijskom sektoru i za obavljanje računovodstvenih poslova, u četvorogodišnjem trajanju. Takodje, u trajanju od tri godine, školujemo djake i za ugostiteljsko područje rada, gde naši učenici razvijaju veštine i kreativnost u kulinarstvu, pripremi ukusnih jela i upravljanju ugostiteljskim objektima.

Foto: Srednja škola Doljevac

Kako Kitanović dodaje posebna pogodnost za djake njihove škole biće to što je, zahvaljujući angažovanju lokalne samouprave, od sledeće školske godine obezbedjen besplatan prevoz za sve njihove djake. – Time želimo da osiguramo da svi naši učenici imaju jednaku mogućnost za obrazovanje.

Srednja škola Doljevac osnovana je početkom 2022.godine, a direktor Kitanović kaže da od samog početka nastoje da učenicima omoguće sve pogodnosti školovanja u savremenom ambijentu. – Srednja škola Doljevac opremljena je vrhunskim resursima i modernim kabinetima po najnovijim standardima za potrebe nastave za sve smerove. Stoga s radošću pozivamo sve zainteresovane učenike da se upišu u našu školu. Ovde vas čeka prilika za sticanje kvalitetnog obrazovanja i razvijanje potencijala. Pridružite nam se i budite deo naše školske zajednice koja teži izvrsnosti i uspehu.

Za novu školsku godinu u Srednjoj školi Doljevac ima mesta za upis ukupno 120 djaka prve godine.

Podsetimo, završni ispiti polažu se od 21. do 23. juna, popunjavanje liste želja je 29. i 30.juna, a objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima je 3.jula.

J.Kozomara

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *