Tim OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac uspešno prošao obuku za inkluzivnu nastavu i Italiji

U okviru projekta „Rastimo zajedno“ osmoro stručnih saradnika i nastavnika OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac boravili su u Italiji kako bi unapredili svoje kompetencije u inkluzivnoj nastavi i primenili je u praksi.

Ovaj školski tim, u periodu od 10. do 17 marta, tokom boravka na Siciliji imao je priliku da poseti jednu od italijanskih osnovnih škola i upozna se na terenu sa metodama, tehnikama i IKT alatima za učenje u zemlјi koja nema specijalnih škola već je svako dete sa poteškoćama u razvoju uklјučeno u redovni obrazovni proces.

Projekat ,,Rastimo  zajedno“ je realizovan u okviru  učešća u ERAZMUS- plus programu koji  finansira projekte mobilnosti u obrazovanju.

Kako kažu, tema projekta je inkluzivna nastava u okviru koje je akcenat stavlјen na početno čitanje i pisanje, primenu IKT alata i upoznavanje sa italijanskim sistemom inkluzivnog obrazovanja.

Stručni saradnici i nastavnici su imali predavanja i razne radionice, a sve u cilju unapređenja inkluzivnog obrazovanja, a treba napomenuti da ovdašnja škola ima izuzetne svetle primere dobre prakse inkluzvinog obrazovanja i uključivanja učenika sa poteškoćama u razvoju u redovnu nastavu.

Na kraju obuke polaznici su dobili sertifikate i skloplјeni su dogovori za buduću saradnju i razmenu iskustava u oblasti obrazovanja i vaspitanja.

 

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *