Doljevački đaci se vratili u školske klupe- Mali broj zaražene dece i nastavnika

U centralnoj Srbiji danas je počelo drugo polugodište, a Tim za škole odlučio je da osnovci od prvog do četvrtog razreda nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda nastavu pratiti po kombinovanom modelu, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će se takođe odvijati prema kombinovanom modelu.

Što se tiče OŠ “Vuk Karadžić“ u Doljevcu, prema rečima direktora Gorana Ilića, drugo polugođe je počelo bez problema uz pojačane mere dezinfekcije i kao i do sada nošenje zaštitnih maski je obavezno.

Roditelji su, kaže Ilić, sredinom prošle nedelje dobili poruku od učitelja ili razrednih starešina da prijave decu koja su bolesna ili imaju simptome zaraze virusom korona.

Broj dece koja su pozitivna na korona virus je 7, a 34 učenika je u izolaciji zbog ukućana koji su pozitivni na covid-19. Petoro nastavnika i učitelja je obolelo od korona virusa, ali nastava se odvija bez problema jer je škola obezbedila nastavni kadar koji će đacima držati časove dok su nastavnici na bolovanju dodaje Ilić.

Istakao je da su i pojačane mere opšte i lične higijene, a naročito se voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

Tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski za sve zaposlene, učenike i druge koji se nađu u tom prostoru- kaže Ilić.

  • Učenici od petog do osmog razreda nastavu pohađaju po kombinovanom modelu, dok najmlađi osnovci idu redovno u školu. Časovi će trajati uobičajeno 45 minuta. U škole je stigla i preporuka da se ove nedelje nastava drži četiri dana jer u četvrtak je školska slava Sveti Sava, taj dan je radni, ali nije nastavni. Škole su napravile plan tako da svaka grupa ide dva dana u školu, a dva časove prati onlajn- istiće Ilić.

Sledeća pauza za osnovce i srednjoškolce je za Dan državnosti na Sretenje 15. februara, koji se praznuje dva dana, utorak i sredu. Prolećni raspust počinje 22. aprila, a đaci se u klupe vraćaju 4. maja nakon prvomajskih praznika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *