Oproštajni ples predškolaca iz vrtića “Prva radost” Žitorađa

Još jedna generacija predškolaca ispraćena je iz vrtića “Prva radost” u Žitorađi, uz tradicionalni oproštajni ples održan u Centralnom parku. Na ovom događaju, mališani su uz muziku i ples zaokružili jedno poglavlje svog detinjstva.

Deca su bila obučena u bele majice sa logom vrtića, devojčice u teksas suknjice, a dečaci u šortseve. Svi su nosili kape od crnog hamera i bedževe sa svojim imenom i imenom vrtića.

Predškolci su izveli koreografije na pesme “Prijateljstvo,” “Doviđenja dragi vaspitači,” i “Čokolada,” te su plesali uz valcer. Nedeljama su se vredno pripremali za ovaj događaj, sa ushićenjem uvežbavajući plesne tačke.

Svečanost je započela okupljanjem dece ispred vrtića, odakle su prodefilovali kroz centar Žitorađe do parka. Sve je započelo svečanim ulaskom kroz kapiju od balona, nakon čega je usledila igra. Njihovu izvedbu su s pažnjom i ljubavlju pratili roditelji, bake, deke i slučajni prolaznici. Deca su igrala zajedno sa svojim vaspitačima, stvarajući atmosferu ispunjenu radošću i smehom.

Nakon plesa, sve grupe su se okupile oko svojih stolova, na kojima su bili mafini sa posvetom za svako dete i baloni napunjeni helijumom. Najemotivniji trenutak bio je kada su baloni pušteni da odlete, što je simbolično označilo kraj njihovog boravka u vrtiću. Bilo je mnogo zagrljaja i suza, a mališanima su podeljene i diplome.

Direktor predškolske ustanove “Prva radost” Žitorađa, Srđan Pilović, izrazio je veliko zadovoljstvo povodom održavanja tradicionalnog plesa.

“Svim predškolcima bih poželeo srećan polazak u prvi razred. Želim im da se uvek rado sete našeg vrtića i vremena provedenog u njemu. Zahvaljujem se svim kolegama koji su doprineli da ova manifestacija bude realizovana,” rekao je direktor Pilović tom prilikom.

Ovaj događaj ostaće u sećanju dece i roditelja kao poseban trenutak, obeležen zajedničkom igrom, radošću i toplim oproštajem od bezbrižnih predškolskih dana.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *