Posrtanje fudbala u Toplici

ilustracija
ilustracija

Iz dana u dan Toplička okružna liga ulazi u sve veći košmar.  Najpre je jesenas većina klubova iz Žitorađe odbila da se takmiči u Topličkoj okružnoj ligi , a od ovog proleća bojkotu su se pridružila još tri kluba iz FSO Prokuplje. FK  Kosovac iz  Prokuplja , FK Kaćuša iz Kuršumlije i FK Spartak iz  Donje  Trnave uputili su svim fudbalskim organima pismo u kome navode razloge njihovog bojkota.Takodje istovetan dopis dostavljen je i sredstvima  javnog informisanja. U saopštenju koje su nam dostavili pomenuti klubovi se kaže izmedju ostalog da su uočene brojne malverzacije i nepravilnosti u radu FSO Prokuplje i FSTO.Iz tog razloga  kako su zajednički naveli , ne žele da učestvuju u tim neregularnostima i time dovode sebe da neplanski troše budžetska sredstva. Klubovi su u saopštenju naveli brojne  zloupotrebe rukovodstva FSTO, poput nastupa ekipa  pod suspenzijom , nenamensko trošenje sredstava ,a neke utakmice su sudile i maloletne sudije.

Da podsetimo pred početak jesenje sezone Topličku okružnu ligu je napustilo 9 klubova iz FSO Žitorađa, a rukovodstvo lige je  kako bi održalo takmičenje  uz velike napore formiralo u Blacu još dva kluba “Jastreb” i “Veterani Jastrebac” ,koji su nastupali na početku lige bez registracije od nadležnih organa, kao i bez legitimacija za igrače. U medjuvremenu je formiran FK Spartak , i liga je nekako  počela takmičenje sa 10 klubova.Sada posle bojkota pomenutih klubova ligu čine samo  7.

Saopštenje koje su nam dostavili FK Kosovac, FK Kaćuša, i FK Spartak  objavljujemo u celini:

Uz dužno poštovanje prema svim fudbalskim klubovima ucesnicim,a  Topličke okružne lige sezona 2016/17 , sportskim radnicima i fudbalerima , iskazali bismo  zadovoljstvo i pohvale za dosadasnje aktivnosti i rezultate FSS gosp. Slaviši Kokezi , predsedniku FS RIS gosp. Novici Tončevu kao i njihovim saradnicima, i dajemo ih punu podrsku u u daljem radu.Ujedno im se najsrdacnije zahvaljujemo na donaciji u vidu sportske  opreme fudbalskim ekipama Topličkog okruga čime su  mnogo  poboljšali našu nezavidnu situaciju.
Medjutim mi dole potpisani klubovi  konstatovali smo niz propusta u radu IO FSO Prokuplje ,kao  IO FSTO koje po Zakonu  i pozitivnim propisima Republike Srbije,propisima FSS , FS RIS  i statute FSO TO i FSO Prokuplje ne mozemo i ne smemo zanemariti ,a to su :

– Propusti u nesazivanju redovnih skupstina FSO Prokuplje i FSTO u 2016 godini i pružanju informacija fudbalkim klubovima o svom radu .
– Nedostavljanje nadleznim institucijama i fudbalskim klubovima finansijski izvestaj za 2015 i 2016 godinu , samim tim nezakonito potpisivanje istih izvestaja,koji su prosledjeni APR-u.
– Nenamensko trosenje finansiskih sredstava i pravdanje “kafanskih racuna “( informacija  iz materijala za skupstinu koji je pojedinim clanovima dostavljen dan pre odrzavanje skupstine a velikom “nepodobnom” broju clanova skupstine pre same skupstine cime je prekrsen cl.40 statuta FSO Prokuplje.)
– Odbijanje sazivanja konferencije klubova TOL na zahtev predsednika konferencije u cilju informacija neophodnih za takmicenje.
– Ucesce suspendovane ekipe FK” NIKODIJE STOJANOVIC TATKO” od strane OFS Žitoradje, te shodno propozicijama takmicenja sve utakmice koje je odigrao suspendovani klub ne mogu se registrovati postignutim vec sluzbenim rezultatom 3:0 u korist protivnicke ekipe,uz postojanja mogucnosti kažnjavanja fudbalske ekipe koja svesno krši propozicije takmicenja odigravanjem utakmica sa suspendovanom ekipom

– Neobaveštavanje klubova o taksama takmicenja TOL ( sudijskim,delegatskim i putnim troškovima ) kao i visini kotizacije.
– Sudjenje utakmica nepunoletnih i neispitanih fudbalskih sudija skinutih sa visih lista sudjenja( FK”DOBRIČ” Pejkovac je podneo zalbu koja nikad nije resavana niti je klub dobio bilo kakvo obavestenje.).
– Neizmirivanja  finansijskih obaveza klubova TOL prema sluzbenim licima tokom jesenjeg dela prvenstva TOL 2016/17.
– Potpunu informaciju o razlozima iskljucenja i deaktiviranja od strane MTS-a fiksnog broja telefona FSOP cime je onemogucen kontakt fudbalskih klubova sa savezom.

Kako  smo korisnici sredstava iz budzeta S,O za sta smo neizmerno zahvalni, , ne zelimo neplanski da trosimo dodeljena  sredstva dovodeći ekipe u  situaciju da nam se obustavi isplata zbog neregularnosti lige i takmičenja .Zbog svega gore navedenog doneli smo odluku o nenastavljanju takmičenja do potpunog utvrdjivanja činjenica .O svojim odlukama  obavesticemo sluzbu za sport  SO Prokuplje, kao i  predsednika FS RIS gosp. Novicu Tončeva i  pravnu sluzbu  FS RIS od kojih ćemo zahtevati smernice za dalji rad .

Saopštenje u originalu
Saopštenje u originalu

saopstenje str.2

 

D.D.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *