Kiša napravila haos na ulicama u Doljevcu

Kiša koja neprekidno pada od jutros napravila je haos na ulicama u Doljevcu.

Obilne padavine doprinele su da ulica “Doktora Mihajla Timotijevića” bude poplavljena jer okolne šahte su se zapušile i počele da vraćaju vodu iz kanalizacije. Ova količina padavina stvorila je probleme u saobraćaju pa se savetuje pažnja u vožnji. Daleko u nepovoljnijoj situaciji su i pešaci koji nalaze načine na pređu ulicu, a da se ne pokavse ili budu “okupani” od strane automobila koji tu prolaze.

Oprez se savetuje i vozačima na izlazu iz Doljevca ka Orljanu, u delu od zgrade opštine do distribucije, jer je i tu na kolovozu primećena veća količina kišnice.

Novo upozorenje iz RHMZ-a na obilne padavine

UPOZORENјE ZA PODRUČJE SRBIJE NA VELIKU KOLIČINU PADAVINA (za 14.12.) I NA NOVE SNEŽNE PADAVINE ZA NOĆ PETAK NA SUBOTU (15.12./16.12) I SUBOTU (16.12.)

Danas (14.12.) oblačno i hladnije sa kišom, a na jugozapadu, jugu i jugoistoku i sa većom količinom padavina od 20 do 40 mm za 12 h.

U petak (15.12.) u brdsko-planinskim predelima na jugozapadu, jugu, jugoistoku i istoku Srbije padaće sneg, koji se krajem dana i tokom noći sa padom temperature očekuje ponegde i u nižim predelima. Slab sneg će padati u ovim predelima i u subotu ujutru i pre podne pa će u nižim predelima doći do formiranja, a u brdsko planinskim predelima formiranja i povećanja visine snežnog pokrivača. U višim predelima se do subote (do 16.12.) ukupno očekuje od 10 do 20 cm snega, lokalno i više, a u nižim oko 5 cm.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *