Sv. dan dijabetesa: Kompanija Leoni podržala akciju merenja nivoa šećera u krvi

uzimanje krvi
Medicinska ekipa Doma zdravlja u fabrici Leoni u Malošištu

Povodom Sv. dana borbe protiv dijabetesa skrinig pregledi organizovani su  u najvećoj kompaniji koja posluje u opštini Doljevac, kompaniji Leoni u Malošištu.

jelena i djordje leoni
Đorđe Malenović, menadžer za ljudske resurse u Leoniju

Veliki broj radnika odazvao se  pozivu lekara i rukovodstva fabrike da prokontroliše svoje zdravlje, a interes kompanije, kako nam je rekao Djordje Malenović, menadžer ljudskih resursa, je da se stvore adekvani uslovi za brigu o zdravlju radnika, što Leoni kao društveno odgovorna kompanija i čini.  –Trudimo se da  propratimo ovakve i slične akcije, jer je briga o zdravlju radnika nama prioritet. Takodje, vrlo često organizujemo i edukativna predavanja o učestalim bolestima, naravno u saradnji sa Domom zdravlja u Doljevcu, čime dajemo svoj doprinos podizanju svesti naših radnika o potrebi brige o zdravlju.

Preko 170 radnika danas je izmerilo nivo šećera u krvi, a kako kažu neki od njih, ovakvi preventivni pregledi im puno znače, jer zdravstvenu zaštitu, kao i edukaciju o bitnim temama vezanim za zdravlje mogu dobiti na radnom mestu, bez odlaska u zdravstvene ustanove i bez čekanaj u redu. Takvog je mišljenja i Marina Janković koja u kompaniji radi već sedam godina. –Puno mi znači, jer  štedim puno vremena, a ipak s druge strane ne zapostavljam svoje zdravlje.  I Milena Jovanović, koja je posao u ovoj fabrici našla pre  tri i po godine, ističe prednosti ovakvog načina organizovanja zdravstvene zaštite. – Često imamo prilike ne samo da  prokontrolišemo svoje zdravlje, izmerimo nivo šećera u krvi ili pritisak, nego da propratimo predavanja lekara koji dolaze kod nas i prenose nam značajne informacije o bolestima koje su učestale i na koje bi trebalo da obratimo pažnju.

jelena i radnica
Marina Janković radnica u fabrici Leoni u Malošištu

Ovakve i slične akcije biće organizovane i nadalje, ističu u ovoj kompaniji,  s ciljem pružanja najbolje zdravstvene zaštite zaposlenima. Tome u prilog govori i činjenica da je pre nešto više od godinu dana, u saradnji sa doljevačkim Domom zdravlja, otvorena i lekarska ordinacija u krugu fabrike.

slikica
Milena Jovanović radnica Leonija

J. Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *