Akcija Crvenog krsta: Žurka za djake u Belotincu, prvaci iz Malošišta postaju podmladak Crvenog krsta, tribina o depresiji u Doljevcu

Medjunarodni dan mentalnog zdravlja 10.oktobar biće obeležen i na teritoriji opštine Doljevac nizom aktivnosti doljevačkog Crvenog krsta. Sutra će od 11. časova u holu doljevačke Javne biblioteke dr Aleksandar Tošić održati predavanje o jednoj od sve učestalijih bolesti današnjice, depresiji. Svi naši zainteresovani sugradjani mogu, ukoliko žele, da prisustvuju tribini i informišu se o toj temi.

Sat ranije u biblioteku stižu mališani, učenici prvog razreda iz Malošišta, njih dvadesetak, podmladak Crvenog krsta. Njima je Javna biblioteka omogućila da besplatno postanu članovi biblioteke i njeni najmladji čitaoci.

Dešavanja se potom sele u Belotinac, gde je od 13. časova organizovana žurka za sve školarce koji pohadjaju OŠ “Vuk Karadžić”, odeljenje u  Belotincu. Žurku sa muzikom i posluženjem organizuje Crveni krst kao nagradu djacima ove škole koji su pokazali najveću humanost u  akciji “Drug-drugu”, koja je organizovana prošlog meseca s ciljem prikupljanja pomoći za siromašnu decu sa naše teritorije. Naime, belotinačkli djaci su prikupili najviše polovne garderobe, koju će Crveni krst podeliti ugroženoj deci i tako im bar malo olakšati svakodevni život koji provode u teškim socio-ekonomskim uslovima.

J.Kozomara

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *