Ambulanta u Malošištu od ponedeljka radiće skraćeno

Zbog potrebe rada ambulante za respiratorna stanja i febrilna oboljenja (COVID ambulanta) u objektu Doma zdravlja ,,Doljevac” u Doljevcu, ambulanta u Malošištu od ponedeljka će raditi skraćeno. Naime, kako su nas obavestili iz Doma zdravlja Doljevac od ponedeljka, 13. aprila 2020. godine ambulanta u Malošištu radiće u terminu od 08:00 – 10:30 h.

Inače, prema najnovijem izveštaju opštinskog Štaba za vanredne situacije za protekla 24 časa u Domu zdravlja u Doljevcu izvršeno je 185 pregleda (2 u kućnim uslovima, 4 pregleda u Domu za odrasla invalidna lica Doljevac) i pruženo 311 usluga (od toga 6 u kućnim uslovima i 18 u Domu za odrasla invalidna lica Doljevac) i bilo je 47 telefonskih poziva od strane građana.

U ambulanti za respiratorna stanja i febrilna oboljenja obavljen je ukupno 31 pregled i pruženo je 26 usluga, a za Infektivnu kliniku uput je dobio jedan pacijent. U Domu zdravlja je sada na stanju 36 medijuma za testiranje na COVID-19, a uzimanje uzoraka za testiranje na ovu zaraznu bolest počelo je juče.

Prema zvaničnim podacima sajta covid19 na teritoriji opštine Doljevac i dalje nema zaraženih lica, dok je 87 lica u samoizolaciji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *