Anastasiji iz Doljevca dodeljena nagrada „Najbolji mladi sportista Niša 2023.god.“

Na kraju godine teniserka iz Doljevca  Anastasija Cvetković (15) osvojila je još jednu nagradu, ali ovog puta priznanje koje dodeljuje Sekcija sportskih novinara Niša za najboljeg mladog sportistu.

Sekcija sportskih novinara Niša tradicionalno, po 45. put sumirala je rezultate u godini na izmaku i najboljima dodelila vredna priznanja i nagrade, a u žiriju, osim niških sportskih novinara, članova Sekcije, nalaze i nekadašnji sportski asovi grada Niša.

Da je nagrada otišla u prave ruke govori u prilog činjena da je Anastasija ove godine nizala samo uspehe.

Ova mlada sportistkinja osvojila je brojne titule: Šampionka Srbije u dublu do šesnaest godina, šampionka singla Tennis Europe turnira u Nišu, šampionka i vicešampionka singla u dubla na Tennis Europe turnirima u Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosnu u Albaniji… Nalazi na listi top osam igračica po rejtingu Tennis Europe.

Takođe, osvojila je treće mesto na turniru Tennis Europe u Monte Karlu, gde je Anastasija otišla sa povredom i postigla uspeh. Nakon tog turnira otišla je u Španija, gde je igrala za Reprezentaciju Srbije u turnirima do šesnaest godina.

Anastasija je prilikom uručenja nagrade izrazila zahvalnost svima koji su je podržali, a najviše Teniskoj akademiji „Živković“ i svojoj porodici.

  • Potrebno je bilo puno talenta, odricanja, volje i želje. Ponosna na sebe i veliko hvala i mojoj porodici i svima oko mene koji su me podržali na putu ka uspehu. Ovako ozbiljno bavljenje sportom zahteva puno odricanja, napora i treninga, a kada je upornost prisutna, uspeh je neminovan.- rekla je Anastasija Cvetković.

Anastasijina želja je da tenis bude njena profesija i sve ide ka tome da će tako i biti. U planu joj je da nastavi vredno da radi i osvaja još puno nagrada.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *