Apel predsednika Gorana Ljubića da se poštuju mere zbog povećanog broja obolelih u opštini

Predsednik opštine Doljevac Goran Ljubić uputio je apel građanima da poštuju protivepidemijske mere. Kako je naveo  epidemiološka situacija u opštini se pogoršava iz dana u dan i beležimo sve veći broj obolelih od zarazne bolesti covid 19, ali i sve veći broj progleda u kovid ambulanti Doma zdravlja Doljevac i moli građane da maksimalno primenjuju mere zaštite od korona virusa.

Predsednik Ljubić apeluje na građane da redovno i pravilno nose maske u zatvorenom prostoru, ali i na otvorenom, ukoliko ne mogu da obezbede odstojanje.

Zbog toga apelujemo na stanovništvo opštine Doljevac da odmah pristupe najvišem stepenu zaštite od korona virusa koja podrazumeva propisanu distancu, nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju prostora i higijena ruku kako bi se širenje virusa zaustavilo, poručili su iz Štaba za vanredne situacije u Doljevcu.

Iako je situacija u kovid ambulanti  Doma zdravlja prenapregnuta, uporedo se vrši vakcinacija građana. Takođe, mole se građani koji se nisu vakcinisali da to što pre učine radi sopstvene zaštite i zaštite drugih.

Naloženo je svim inspekcijskim službama za praćenje i kontrolu sprovođenja naloženih mera, kao i svim ustanovama na teritoriji opštine Doljevac da maksimalno pojačaju aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju smanjenja širenja zarazne bolesti COVID-19.

M.J.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *