Belotinac: Bez legalizacije objekta nema ni priključka za vodu

U Belotincu počelo je priključenje domaćinstava na vodovodnu mrežu. Javno preduzeće za vodosnabdevanje „Naisus“ iz Niša zvanično je primio vodovodnu mrežu u Belotincu, koja je sada pod njihovom ingerencijom. Kako kaže Saša Miljković, predsednik MZ Belotinac, građani ovih dana potpisuju ugovore za priključak na mrežu.

  • Cena priključka po domaćinstvu je oko 40 hiljada dinara. Mi smo našim meštanima omogućili da priključak i neophodni materijal koji je uračunat u ovu cenu plate u 6 mesečnih rata- istakao je Miljković.

Međutim, kako ističe Miljković, priključak mogu dobiti samo ona domaćinstva koja imaju legalizovan objekat.

  • Prošle godine 6. decembra usvojen je zakon od strane Vlade RS da objekat koji nije legalizovan ne može dobiti priključak na vodovodnu mrežu ili priključak za struju. Kako mnogi građani nemaju legalizovane kuće, odnosno građevinske dozvole, samim tim ne mogu biti priključeni na vodosistem- rekao je Miljković u izjavi za radio Koprijan.

On je dodao da je iza građane Belotinca jedna velika borba za zdravu pijaću vodu jer su lokalni bunari zagađeni otpadnim vodama koje se slivaju sa niške deponije smeća. Međutim, sada kada su dobili lokalnu vodovodnu mrežu mnogi građani ne mogu da iskoriste ovu pogodnost zbog nelegalizovanih kuća.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *