Bolesnom dečaku Maksimu iz Belotinca potreban novac za lečenje (SMS na 5757)

Humanitarna akcija prikupljanja sredstava za jednoipogodišnjeg stanovnika našeg kraja Maksima Milenkovića iz Belotinca, koji je teško bolestan, i dalje traje, a njeni organizatori još jednom pozivaju sve humane ljude da je podrže, kako bi mali Maksim 18. oktobra mogao da ode u Tursku na neophodne preglede, radi  postavljanja dijagnoze i preduzimanja mera za dalje lečenje.

Ovaj mali borac, podsetimo, sa svega mesec i po dana života imao je prve zdravstvene probleme. Tada je dobio epi napad, što je dovelo do velikih poteškoća u njegovom daljem razvoju. Maksim se hrani pomoću gastro-stome, ne može samostalno da drži glavu, da sedi, otvara oči, ne koristi ekstremitete i ne može da govori. Do sada je bio hospitalizovan u Dečjoj klinici u Nišu, gde su obavljena ispitivanja, a kasnije je lečen i u Dečjoj klinici u Tiršovoj u Beogradu. Sada su neophodni novi pregledi u Turskoj u cilju procene i konsultacija neurohirurga sa klinike „Acibadem“ u Istanbulu, radi pripreme za operaciju. Samo ti pregledi koštaju  2.150 evra, dok je sa troškovima odlaska i povratka, kao i boravka ove porodice u Turskoj, potrebna još veća cifra, još oko hiljadu evra.

Saša Miljković iz Belotinca aktivno se uključio u prikupljanje sredstava za lečenje malog Maksima, u dogovoru sa roditeljima ovog dečaka, te je još jednom putem Radio Koprijana uputio apel  pojedincima, ali i preduzećima i ustanovama, svima koji su u mogućnosti, da pomognu i doniraju novčana sredstva za preglede i lečenje ovog dečaka. – Ima humanih ljudi koji su donirali sredstva, ali je ipak prikupljenja samo oko polovina novca. Zato još jednom apelujem na sve ljude dobre volje da izdvoje koliko mogu. Slanjem  SMS poruke u kojoj piše Maksim Milenković na broj 5757 doniraćete 100 dinara po poruci za Maksimovo lečenje. Ova mala svota nekome ne znači mnogo, ali je velika pomoć bolesnom Maksimu. Takodje, sredstva se mogu uplatiti i na devizni ili dinarski račun (piše na naslovnoj fotografiji).

Novac je, podsetimo još jednom, potrebno prikupiti do polovine ovog meseca, jer Maksim sa roditeljima 18.oktobra putuje u Tursku.

J.K.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *