home Društvo, Vesti Četvrtaci iz Malošišta posetili Festival „Nauk nije bauk“

Četvrtaci iz Malošišta posetili Festival „Nauk nije bauk“

Učenici četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ izdvojenog odeljenja u Malošištu danas su posetili Gimnaziju „Svetozar Marković“ u Nišu gde je održan 14. po redu Festival po nazivom „Nauk nije bauk“. Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović ovog meseca tema projektne nastave je bila „U svetu nauke“, tako da su današnjom posetom đaci mogli da vide naučne eksperimente, trikove, razne mađioničarske tehnike i bliže se upoznaju sa zadatom temom.

Učiteljica Danijela ističe da se deca oduševljenja današnjom posetom i dodaje da je ovaj Festival od  samog početka bio okrenut osnovcima. Ideja ove škole je da se  učenicima osnovnih škola pruži prilika da se što bolje upoznaju sa Gimnazijom „Svetozar Marković“. Festival “Nauk nije bauk” je pokrenut 2009. godine i učestvovalo je više hiljada učenika, nastavnika, profesora, studenata, škola, fakulteta, istraživača, kompanija i drugih značajnih organizacija i institucija.

Pored prikaza naučnopopularnih eksperimenata na ovoj jednodnevnoj fešti  posetioci su mogli da vide i razne prezentacije, predstave, takmičenja.

 

 

M.J./Foto: D.M.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *