“Čitalići 2020”-Učenici iz Malošišta i Belotinca osvojili zapažene nagrade

I ove godine doljevački učenici OŠ „Vuk Karadžić“ odeljenja u Malošištu i Belotincu osvojili su zapažene rezultate na Konkursu za Međunarodnu smotru „Čitalići 2020“ u kategoriji Kreativci. Na ovom takmičenju pristiglo je 246 radova, odnosno čitalačkih dnevnika iz cele Srbije.

Čitalački dnevnik- Vasilije Živković Malošište

Kako kaže učiteljica prvog razreda odeljenja u Malošištu Danijela Mitrović njen učenik Vasilije Živković osvojio je pohvalu za izuzetan rad, kreativnost i trud u pisanju čitalačkog dnevnika. Kako ističe veoma je ponosna, jer je epidemija virusa otežala rad i izradu dnevnika, a nastava se odvijala na daljinu, ali je ipak mali Vasa upeo da na svakom listu dnevnika iskaže svoje umeće, kreativnost i maštu.

I učenici škole u Belotincu osvojili su zapaženije rezultate.

Čitalački dnevnik- Vasilije Živković Malošište

Tea Stojanović učenica III-15 odeljenja u Belotincu osvojila je III mesto za svoj čitalački dnevnik uz mentorske savete učiteljice Zorice Petrović.

Ena Stojanović učenica V-10 odeljenja u Belotincu osvojila je II mesto za kreativni i inspirativni rad u pisanju dnevnika uz mentorske savete nastavnice Tanje Stojanović.

Staša Ranđelović iz Čapjinca,  takođe učenica V-10 odeljenja nastavnice Tanje Stojanović, dobila pohvalu za originalno vođenje i kreativnost čitalačkog dnevnika.

Pohvalu je dobio i Aleksandar Ranđelović učenik VI-10 odeljenja nastavnice Tanje Stojanović.

Čitalački dnevnik- Vasilije Živković Malošište

Kako kaže učiteljica Danijela Mitrović radove je pregledala i ocenjivala komisija u sastavu Maja Radoman Cvetićanin (prof. srpskog jezika), Sonja Đorđević (prof. srpskog jezika) i Slavica Pavlović (školski bibliotekar).

Svi nagrađeni i pohvaljeni učenici ostvarili su pravo na Čitalački pasoš i dolazak u Zemlju Čitalića. Ove godine druženje je zakazano za 12. i 13. septembar 2020. u Aleksincu, rodnom gradu Čitalića.

Učiteljica Danijela navodi da su se deca veoma potrudila u pisanju dnevnika i da zbog toga nagrade nisu izostale. Svaki dnevnik je bio kreacija čudesnog sveta čitanja i stvorili su originalna umetnička dela na svakom listu.

M.Jovanović

Foto: D. Mitrović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *