Crevni krst Doljevac sledeće nedelje vršiće podelu paketa pomoći određenim kategorijama stanovništva

Crveni krst Doljevac poslao je zahtev svim mesnim zajednicama na teritoriji naše opštine da dostave spiskove socijalno ugroženih domaćinstava kako bi izvršili distribuciju paketa pomoći. Ovog puta donator je Švajcarska agencija za razvoj i saradnju koja preko Crvenog krsta Srbije daruje higijenske pakete pomoći.

Kako kaže Marija Milojević iz ove doljevačke organizacije 350 paketa biće podeljena određenoj ugroženoj kategoriji domaćinstava, 278 paketa stanovnicima substandardnih naselja i 29 paketa hraniteljskim porodicama.

Pravo na higijenske pakete imaju određene kategorije stanovništva i to : domaćinstva bez prihoda, domaćinstva sa primanjima manjim od iznosa finansijske socijalne pomoći, domaćinstva sa osobom sa invaliditetom, samohrana domaćinstva sa primanjima manjim od iznosa finansijske socijalne pomoći, domaćinstva sa trudnicama i ženama koje doje sa primanjima manjim od iznosa finansijske socijalne pomoći, višečlane porodice sa decom i / ili starijim osobama i domaćinstva sa hronično bolesnim članom porodice.

Podela će se vršiti u okviru naselјenog mesta, a po mestu prebivališta korisnika koji ostvaruju pravo na paket pomoći. Ona dodaje da su dali jasne instrukcije predstavnicima mesnih zajednica koji sačinjavaju spiskove i da su u obavezi da strogo vode računa o navedenim kriterijumima.

Takođe, ova organizacija podeliće i 278 paketa koji sadrže hranu i sredstva za higijenu za stanovnike substandarnih naselјa.

Kako kaže to su građani koji  žive u stambenim uslovima bez struje i vode i  uputili su molbu predstavnicima mesnih zajednica da spiskove sa imenima dostave što hitnije kako bi izvršili distribuciju paketa u rokovima koje je postavio Crveni krst Srbije.

Na kraju dodaje da će higijenske pakete dobiti i hraniteljske porodice na teritoriji opštine Doljevac.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *