Crveni krst Doljevac: Pomoć starima, edukacija dece, podrška invalidima i žurka za volontere

U okviru projekta “Radni vikend na selu” ekipe i volonteri Crvenog krsta iz Doljevca ovih dana obilaze udaljena staračka i samačka seoska domaćinstva u saradnji sa ekipama Doma zdravlja, a u cilju pružanja podrške i pomoći starijim osobama. Ovakvih domaćinstava je oko pedesetak, a nalaze se uglavnom u Knežici, Perutini, Ćurlini, Rusni, te ih  ekipe ove humanitarne organizacije i obilaze. Stručne lekarske službe vrše merenje krvnog pritiska i šećera i krvi, a iz lokalne donacije Crveni krst deli pakete pomoći.

Pored toga, kako za Radio Koprijan kaže Marija Milojević iz Crvenog krsta, edukacijama u školama posvećena je velika pažnja i nedavno obeleženom Sv. danu borbe protiv side, koji je bio 01. decembra.

Takodje dodaje, niz aktivnosti ih očekuje već za predstojeći vikend, a povodom Medjunarodnog dana osoba sa invaliditetom (3.decembra) i Sv.dana volontera (5.decembra). Aktivnosti posvećene osobama sa invaliditetom planirane su u doljevačkoj Javnoj biblioteci, a Sv. dan volontera biće obeležen u prostorija Crvenog krsta u Doljevcu, uz učešće doljevačkih volontera, ali i gostiju iz Merošine, Gadžinog Hana i Svrljiga.

J.K.

Foto:  Crveni krst Doljevac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *