Crveni krst uručio nagrade i plakete

Crveni krst u Doljevcu proteklog petka uručio je plakete dobrovoljnim davaocima krvi i nagrade učenicima koji su učestvovali i pobedili u kvizovima. Kako kaže sekretar ove doljevačke organizacije, Danijela Kostić,  oni su  14.juna obeležili Dan dobrovoljnih davalaca krvi, a ovim prigodnim okupljanjem i uručenjem plaketa želeli su da istaknu značaj davalaštva krvi i podignu svest kod građana da se što više ljudi uključi u ovu akciju. Takođe, učenicima koji su učestvovali u raznim takmičenjima uručene su nagrade i zahvalnice.

Kostićeva se najpre zahvalila učenicima koji su učestvovali u nagradnom konkursu „Krv život znači“ gde su učenici dostavljali likovne i literarne radove. Ona je dodala da se iz godine u godinu sve manje dece uključuje u ovaj nagradni konkurs i navela da učenici često na pogrešnoj strani potpišu svoj rad i samim tim ne mogu da učestvuju u takmičenju.

Nagrada za likovni rad u kategoriji od prvog do četvrtog razreda pripala je Andriji Mihajloviću, drugo mesto osvojio je Stošić Danilo, a treće Mateja Cvejić.

Pobednik likovnog konkursa u kategoriji od petog do osmog razreda je Miona Stojković, drugo mesto je osvojila Iva Nešić, a treće Jana Nešić.

Na nagradnom konkursu „Krv život znači“ u kategoriji literarni radovi, pristili su samo radovi učenika od prvog do četvrtog razreda. Prvo mesto osvojila je Staša Cekić, drugo Dunja Tošić, a treće Jovana Ignjatović.

U kvizu „Šta znaš o Crvenom krstu“ takmičili su se učenici trećeg i četvrtog razreda OŠ „Vuk Karadžić“ Doljevac i dosada ovo je najveći odziv za učestvovanje u kvizu jer učestvovalo 27 đaka. Ove godine, prvo mesto osvojila je Staša Ranđelović kojoj je pored pohvalnice pripala i novčana nagrada od 5 hiljada dinara. Drugo mesto osvojila je Neda Tošić, a treće Staša Cekić.

Ove godine, prvi put, organizovan je kviz „Šta znaš o zdravlju“ i kako ističe Kostićeva zadovoljni su brojem učenika sedmog i osmog razreda koji su se nadmetali.

Pobednica ovog kviza je Miona Stojković, kojoj je pripala nagrada od pet hiljada dinara, drugo mesto pripalo je Ivi Milosavljević, a treće Katarini Đokić.

Pohvalice i zahvalnice uručene su i deci koja su učestvovala na Opštinskom takmičenju u pružanju prve pomoći. Takmičile su se ekipe iz škola Belotinac, Pukovac i Malošište, a pobednik je bila ekipa iz Pukovca koja se kasnije nadmetala na Međuregionalnom takmičenju u Merošini i osvojili su četvrto mesto.

Dobrovoljnim davaocima krvi uručene su plakete i to Draganu Iliću i Vesni Jovanović.

M.Jovanović

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *